4 beelden, 4 dingen #maastricht

Een klein gelukje dat ik te weinig op de agenda zet: er even tussenuit trekken. Het hoeft niet lang of niet ver te zijn. Even weg zijn van het dagelijkse leven en in een nieuwe omgeving nieuwe indrukken opdoen, dat geeft zuurstof. Onlangs stond er een uitstap naar Maastricht gepland. Iets meer dan 24 uur ter plaatse, een korte citytrip dus.

Citytrip Maastricht

♥ Als ik op een nieuwe plek ben, wil ik graag zoveel mogelijk zien en doen. Onze (kostbare) tijd zo goed mogelijk benutten. Ik ben dan ook de persoon die vooraf info opzoekt, leuke adresjes, tips van locals … Intussen weet ik dat een basis van info hebben voldoende is. Dat het ook gewoon leuk is om ter plaatse verrast te worden of zelf iets te ontdekken. Daarbij zijn de boekjes van time to momo wel handig. Ik leende die van Maastricht in de bib en koos er twee wandelingen uit, als leidraad van ons bezoek. Ideaal!

♥ Een trekpleister die ik absoluut wou zien, is de Boekhandel Dominicanen. De boeken eisen alle aandacht op zodat je (bijna) vergeet dat je in een gotisch kerkgebouw stapt. Ik kon aan de verleiding verstaan, Ines ging wel met een boek naar buiten.

Citytrip Maastricht

♥ Wat fijn is aan Maastricht, is dat het aan water gelegen is en best wel groene zones heeft. Wij verbleven in Stayokay hostel dat vlak aan de Maas en het stadspark ligt. Op een kleine 10 minuten sta je in het centrum van Maastricht. Een prima uitvalsbasis dus!

Citytrip Maastricht

♥ Citytrippen met twee tienerdochters betekent ook tijd voorzien om te shoppen. Als ik naar deze foto kijk, besef ik hoe hard de tijd gaat …

Ga jij vaak op citytrip? Heb je tips voor leuke trips? Deel ze hieronder.
Plan je ook een uitstap naar Maastricht? Check dan zeker de tips van villa.nooit.thuis op Instagram.

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.