As we speak #11

De paasvakantie is een ideaal moment om even stil te staan: waar is Anna Helena mee bezig en naar wat kijkt ze allemaal uit?

As we speak is een rubriek waarin ik een stand van zaken opmaak. Over wat ik allemaal uitspook, welke plannen ik maak, zaken waarmee ik worstel, naar welke uitstapjes ik uitkijk …

Geduld hebben met

De revalidatie van mijn heupblessure. Zoiets duurt toch altijd langer dan je denkt of wilt hé. Ik probeer dagelijks oefeningen te doen om mijn spieren sterker te maken. In mei wil ik graag herstarten met lopen. Mijn nieuwe loopschoenen staat al lang genoeg op mij te wachten. Wel sneu dat ik het programma van start-to-run helemaal opnieuw moet doen. Maar als ik hierdoor blessurevrij kan blijven lopen, dan doen we dat gewoon!

Met heimwee terugdenken aan

Het optreden van Tom McRae in De Zwerver in Leffinge midden maart. Ik had er heel erg naar uitgekeken en was benieuwd of hij voornamelijk nieuw werk of meer de classics zou spelen. Het werd dat laatste en amai, in wat voor een sfeer. De concertzaal was een van de kleinste zalen waarin ik hem heb zien optreden (ik stond dan ook op de tweede rij). Instant sfeer en gezelligheid. Tom trad op zonder band, wat het nog meer intiem maakte. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste seconde. En achteraf trok ik mijn stoute schoenen aan en ging een praatje met hem maken. Nog sympathiek ook, den Tom!

Waar ik binnenkort met heimwee aan zal terugdenken: ons weekendje weg naar Landal Forest Resort Your Nature. Een vakantiepark, gelegen in de buurt van Doornik, waar de focus ligt op natuur en rust. We kozen niet voor een huisje tussen de bomen (denk boomhut-achtig) maar voor eentje gelegen aan water. Zalig! Buiten op het terras zitten in het zonnetje, bijna enkel vogels horen, overal groen om je heen … meer moet dat soms echt niet zijn.

Uitkijken naar

Het vormsel(feest) van Lotta. Een kort uitje naar Maastricht. Optredens van de dochters in de academie. Een dagje met twee.

Lezen in

Op mijn e-reader lees ik Aan de schitterende rand van de wereld” van Eowyn Ivey. Ik had erg genoten van haar eerste roman, Kind van sneeuw, dat een soort van magisch sprookje is maar wel in de vorm van een roman. Ook nu zitten er magische elementen in maar ik geniet vooral van de mix aan vertellers, van het historische verhaal en de ruwheid van de natuur in Alaska. Welk boek ligt er bij jouw op het nachtkastje?

Elke dag leren

Al meer dan 100 opeenvolgende dagen leer ik dagelijks een woordje Grieks. Dankzij de app Duolingo heb ik daar elke dag gemiddeld maar 5 à 10 minuten voor nodig. Waarom ik dit doe? Ik was op zoek naar een bezigheid om mijn hersenen te trainen. In dezelfde periode sprak een van mijn collega’s lovend over het leren van een nieuwe taal via een app. Ik moest niet langer zoeken: Duolingo werd eind 2023 my new best app. Ik wou in eerste instantie Ests leren maar dat biedt Duolingo (nog) niet aan. Dus koos ik voor (nieuw) Grieks, onder het motto oude liefde roest niet. Nu misschien nog een Griekse pennenvriend(in) vinden om mee te oefenen!

Kijken naar

Thuis, de soapserie op één. De voorbije weken en maanden hebben we als gezin gedacht aan stoppen met kijken. Teveel drama, onwaarschijnlijke situaties, van de pot gerukt en bij momenten soms saai. Stoppen (tijdelijk) zoals in 2017 gaan we uiteindelijk toch niet doen. Het blijft in de eerste plaats (verslavende) ontspanning. Ook wel een manier om maatschappelijke topics met de dochters te bespreken. Niet altijd even makkelijk maar wel leerrijk, zowel voor hen als voor ons als ouder!

Op zondagavond is er sinds kort het nieuwe seizoen van De Mol. Blijft toch wel het TV-moment van het jaar. Momenteel verdenk ik Senne het meest. Ervaring leert dat mijn speculaties vaak verkeerd zijn. Al zat ik er in 2019 niet ver naast, met Elisabeth als molverdachte. Kijk jij en heb jij een verdachte?

3 reacties Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.