Maak je eigen crunchy granola

Bijna elke ochtend eet ik yoghurt met fruit en granola/muesli. Dat laatste koop ik meestal, al is er niets zo makkelijk om zelf te maken! Dat stelde ik afgelopen weekend nog maar eens vast. Ik experimenteerde, op basis van wat ik de laatste tijd gezien heb op Instagram via allerlei food-video’s. Zo koos ik voor de binding niet voor vet of zoetstof maar voor opgeklopt kikkererwtenvocht (eens iets anders dan chocomousse). Geslaagd vind ik. Gebroken lijnzaad zou goed zijn voor dames 40+, dus dat haalde ik hiervoor wel in huis. De rest zijn ingrediënten die ik staan heb, aan te passen naar keuze lijkt me.

Recept crunchy granola

Benodigdheden:

 • 150 gram havermout
 • 30 gram gebroken lijnzaad
 • 30 gram chiazaad
 • 30 gram gepofte quinoa
 • 30 gram volkoren gepofte spelt
 • 30 gram kokospoeder
 • 60 gram rozijnen
 • 20 gram pompoenpitten
 • 20 gram cashewnoten
 • 20 gram pecannoten
 • 20 gram kokosolie
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 tl kardamon
 • 2 ml vanille-aroma
 • vocht van 1 blik/pot kikkererwten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180° C.
2. Klop het vocht op. Doe tijdens het kloppen het vanille-aroma erbij. Het moet niet stijf geklopt zijn.
3. Snij de noten klein.
4. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en meng. Je kunt er voor kiezen om de rozijnen pas later toe te voegen. Er zaten er bij mij tussen die wat verbrand waren.
5. Meng het opgeklopte vocht met de droge ingrediënten. Roer alles goed om.
6. Verdeel het mengsel op een ovenplaat. Zet zo’n 25 minuten in de oven. Laat daarna 10 minuten afkoelen (uit de oven).
7. Smakelijk!

Zeven jaar geleden deelde ik hier ook al een recept voor granola. Toen als geschenk voor de juf en een recept met veel meer noten. Je kunt alle kanten uit met granola, leuk toch? Laat het weten als je het recept, welke dan ook, probeert!

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.