Koken uit Smaakvol

Als je me vraagt of koken thuis hoort op een blog over kleine gelukjes, dan is mijn antwoord volmondig JA. Ik mag dan wel elke dag in de kookpotten staan roeren en dagelijkse kost op tafel zetten, ik hou ervan om nieuwe recepten uit te proberen. Iets wat ik misschien nog te weinig doe, al zal dat niet aan een gebrek aan kookboeken of online inspiratie liggen. In 2017 en 2018 deelde ik hier al enkel reviews van kookboeken. Hoog tijd dus om opnieuw een kookboek in de schijnwerpers te zetten!

Karola’s Kitchen

Vraag me niet hoelang (en hoe het komt dat) ik Karolien van Karola’s Kitchen al volg op Instagram. Ik denk dat ik meteen fan was: haar focus ligt op groenten en smaak, ze maakt vaak plantaardige recepten en heeft een uitgesproken mening over voeding. Check zeker haar website, daar staan heel wat recepten op.

Smaakvol

Het kookboek Smaakvol bevat volgende categorieën: ontbijt, lunch, snack, apero, diner, sharing en dessert. De recepten die ik de voorbije maanden maakte, zijn niet ingewikkeld. Er kruipt soms wel wat tijd in (die groenten hé) maar dat kan je vooraf incalculeren doordat de bereidingstijd bij elk recept vermeld staat. In het boek staan ook nuttige tips en info over voeding, koken en bepaalde ingrediënten. Handig!

Groene gembersmoothie (p. 41)

Er was een periode dat ik wekelijks een smoothie maakte als ontbijt (enkele smoothie-recepten deelde ik hier op de blog). Ik was dus erg benieuwd naar deze groene gembersmoothie. Smaak zat zeker goed! In het boek staat er ook een smoothie van chocolade & rode biet: bizarre combinatie maar eentje die ik zeker nog ga proberen.

Bloemkool met kikkererwten, bleekselderij en tahin (p. 55)

Misschien wel het lekkerste recept tot nu toe, deze bloemkool met kikkererwten, bleekselderij en tahin. Er komt hier heel wat snijwerk aan te pas maar je krijgt er wel een smaakbom voor in de plaats. Het sausje met tahin maakte ik al eens extra voor bij een doordeweeks gerecht.

Crunchy pinda-chocoladerepen (p. 78)

Voor liefhebbers van pindakaas. Eenvoudig en lekker, meer moet dat niet zijn.

Gegratineerde pasta met witte kool, knolselderij en mosterd (p. 148)

Pasta met witte kool en knolselderij, het is een combinatie die eerst wat vreemd aanvoelde. Het is een recept met veel bereidingstijd maar ook nu weer een smaakbom. Ik had knolselderij over, stak die portie in de diepvries en plan dit recept binnenkort nog eens te maken. Ideaal voor de winter lijkt me!

Zoetzure noedels met scampi’s (p. 152)

Noedels met scampi’s maak ik regelmatig voor manlief. Het was dus logisch dat ik deze zoetzure noedels met scampi’s wou proberen. Verrassend met witte kool erin maar goedgekeurd!

Tiramisu met appel (p. 191)

Als er hier tiramisu gemaakt wordt, is het meestal met de combinatie peer en peperkoek. Deze variant met appel wou ik zeker testen. Het is geen hoogvlieger, maar de smaak is meer dan OK. Deze tiramisu valt minder zwaar op de maag dan een traditionele tiramisu.

Kopen of niet?

Ben je op zoek naar recepten waarin groenten de hoofdrol spelen? Wil je 1 x per week een lekker vegetarisch gerecht op tafel zetten? Dan is Smaakvol van Karola’s Kitchen het ideale cadeau voor onder de kerstboom. Laat me zeker weten wat je er van vindt!

Twijfel je nog? Lees ook de review van Sofie van Fiekefatjerietje, zij maakte allemaal andere recepten uit Smaakvol.

4 reacties Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.