Inspirerend Instagram: mijn favoriete accounts

Anna Helena en sociale media: het is zowel privé als professioneel een goede match. Ik hou van inspirerende mensen om me heen, of dat nu in levende lijve of in de digitale wereld is. Boekentips, leuke vakantiebestemmingen, makkelijke recepten of meer levensbeschouwelijke gedachten: ik neem de info graag in me op en doe er dan mijn eigen ding mee. Die inspiratie vind ik zeker op sociale media. Vooral op Pinterest, af en toe op Facebook en de laatste jaren meer en meer op Instagram.

Ik weet dat er veel tegenstanders zijn van sociale media. Ik begrijp ook dat het zelfbeeld van jongeren en jong volwassenen (negatief) beïnvloed wordt door die sociale media. En toch. Voor mij zijn ze vooral een bron van inspiratie. En ontspanning, dat ook natuurlijk. Tijd om mijn favoriete Instagram-accounts met jou te delen.

Laat je inspireren door deze IG-accounts:

 • mamavanvijf
  De kans is groot dat je Anne ook volgt. Ik hou van haar no-nonsense stijl, hoe ze het moederschap aanpakt (5 kinderen) en sta altijd versteld van hoeveel energie ze heeft. Héél inspirerend dus!
 • omdenkennederland
  Anna Helena houdt van een goede quote. Op het werk ligt er de scheurkalender van Omdenken. Bijna dagelijks is er ofwel een moment van hilariteit ofwel eentje van zelfreflectie. Deze account kan ik niet anders dan volgen (ook op Facebook en LinkedIn trouwens). Wist ik van tevoren maar dat ik het achteraf leuk had gevonden.
 • healthyhabits.celien
  Bij Celien leer je waarover intuïtief eten gaat. Ze geeft jou voedingstips, recepten en productinfo. Haar sterkte? Dat ze 1) tegen diëten is en 2) je aanspoort om jezelf graag te zien. Klinkt melig, maar hé, zij toont tenminste wel haar cellulitis.
 • elisabethlucie
  De video’s met Katrien van politiek PR zijn hilarisch en pijnlijk tegelijk. Geweldig hoe ze dit doet!
 • lindemerckpoel
  Fan van haar video’s. Fan van haar storytelling. Heel grote fan.
 • karolas_kitchen
  Karolien ken je misschien wel van een van haar kookboeken. Groenten spelen de hoofdrol in haar recepten, i like! Naast recepten deelt ze ook nuttige gezondheidsweetjes #teamnodiet.

Deze accounts bekijk ik ook regelmatig op IG:

Uiteraard volg ik nog véél meer accounts op Instagram en valt er bij velen wel regelmatig iets leuk of interessant te lezen/bekijken. Heb jij nog suggesties voor IG-accounts die de moeite om volgen zijn? Deel ze gerust in de reacties!

TIP Inspiratie opslaan

Ken jij deze optie op Instagram? Berichten en reels van derden kan je opslaan in je account. Zo vind je ze makkelijk terug. Ik gebruik deze functie vooral voor berichten over recepten die ik ooit wil maken of over producten die ik ooit wil aankopen. Heel handig!

Ik zette de voorbije jaren mijn favoriete blog(ger)s in de bloemen. Interessant om terug te lezen wie er toen in mijn lijstje stond en nu niet meer blogt. Benieuwd of ik binnen een paar jaar andere favoriete IG-accounts heb!

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.