Gelukjes van de voorbije week #8

Een blog over kleine gelukjes en dan duurt het toch bijna 3 jaar om nog eens de gelukjes van de voorbije week te bundelen. Gelukkig zijn het wel héél schoontjes deze keer, met in de hoofdrol o.a. auteur Bart Moeyaert, een mobilhome en Molly de kat.

In de rubriek gelukjes van de voorbije week neem ik de tijd om stil te staan bij wat me blij gemaakt heeft de laatste dagen. Ik merk dat door dit bewust te doen, terugkijken naar de goeie dingen, je er langer van geniet. En ze ook meer weet te appreciëren. 

Mijn gelukjes in de week van 9 oktober 2023

Auteurslezing Bart Moeyaert

Ik ben fan van Bart Moeyaert. Als tiener hield ik al van zijn schrijfstijl en die liefde heeft de tand des tijds doorstaan. Toen ik begin dit jaar hoorde dat hij in het najaar in de buurt een lezing ging geven, blokkeerde ik meteen de datum in mijn agenda. Ik (her)las de week ervoor een van zijn bekendste boeken, Broere, en liet er een mooie krabbel inzetten. Of ik even starstruck was? Misschien ja.

Bart weet hoe hij een verhaal moet brengen. Op papier maar evengoed op een podium. Ik en het publiek hingen aan zijn lippen. Het verhaal over zijn ouders, zijn 6 broers, hoe hij de rol van stadsdichter opnam en in 2019 eindelijk de Astrid Lindgren Memorial Award in ontvangst mocht nemen. Ik kijk al uit naar zijn nieuw boek volgend jaar!

Op stap met de mobilhome

Tijd voor twee, zonder de dochters. Het was precies al even geleden dat we dat nog hadden ingepland. Bij gebrek aan uitgesproken voorkeuren, kozen we voor een lang weekendje weg met de mobilhome. Nooit gedaan, maar staat wel op onze planning om ooit te doen in Canada. We huurden een camper via Goboony en trokken met een bang hartje richting Opaalkust in Frankrijk. Het werd algauw een blij hartje: dat huis op wielen beviel ons wel. Echte kampeerders gaan we nooit worden, ervan genoten hebben we dubbel en dik!

☆ Uitwaaien aan zee

Wat was het heerlijk uitwaaien aan die Opaalkust! Dankzij het zonnige en warme weer konden we extra genieten van het strand, het glooiende landschap, de indrukwekkende kliffen, het koele zeewater … Meer heb ik niet nodig om te ontstressen. En dat op maar anderhalf uur rijden van bij ons thuis. We’ll be back.

1 jaar Molly

De deugniet. De niet-schoot-zitter. De pas-op-of-ik-krabber.
Soms willen we hem een tikkeltje liever, of minder bang.
Maar Molly is Molly. Al 1 jaar bij ons. Schattig, toch?

☆ Concert Tom McRae

Tom McRae is geen onbekende hier op de blog. Een Engelse singer-songwriter die mij sinds 2000 weet te raken met zijn meeslepende muziek. Volgens mij is het geleden van 2017 dat ik hem zag optreden. Hij kondigde vorige week nieuwe concertdata aan voor het voorjaar 2024 in België. Ik ben dan wel niet helemaal mee met zijn laatste muzikale wapenfeiten: ik kijk er nu al naar uit!

Hopelijk had jij ook fijne gelukjes afgelopen week!

7 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Heerlijke gelukjes! Ik hoorde en zag Bart Moeyaert ook aan het werk in het najaar vorig jaar en heb daar ook enorm van genoten. Zijn nieuwe boek komt eind deze maand uit dacht ik, ofwel heb ik het een jaar te vroeg besteld (ook een beetje starstruck, misschien :-)).

  2. Bart Moeyaert is een geweldig verhalenverteller hé. Zowel in het echt als op papier. Ik heb een keer een ontbijtlezing van hem bijgewoond bij ons in het dorp en dat was echt genieten.

Laat gerust een reactie achter hier.