4 beelden, 4 dingen #oostenrijk 2023

In 2020 gingen we voor het eerst op vakantie in Oostenrijk. Liefde op het eerste gezicht! De keuze van vakantiebestemming was dit jaar snel gemaakt: Lienz in Oostenrijk.

♥  De stilte, de rust. Een berglandschap zorgt voor zoveel ademruimte. De uitgestrektheid van het landschap brengt mij enorm veel rust. We kwamen tijdens een wandeling wel altijd iemand tegen maar merendeels voelden we ons toch alleen op den berg. Dat zorgde vaak voor zo’n mooie stiltes, heel deugddoend.

4 beelden, 4 dingen #oostenrijk2023

♥  Rodelen. En dit op Osttirodler, de langste rodelbaan van de Alpen. Ik kroop er met een bang hartje op en probeerde Lotta niet teleur te stellen (“mama, snel gaan hé”). We hebben de 2,7 km naar beneden lekker luid gegild: allebei tevreden!

4 beelden, 4 dingen #oostenrijk2023

♥ Uitdagingen. In de bergen houden we daar wel van. Geen al te zotte dingen, zeker niet, zo ervaren wandelaars zijn we niet. De tocht naar de Karlsbaderhütte was niet zo zwaar als die naar de Braunschweiger Hütte in 2020 en 2021, al was het wel onze pittigste dit jaar. Starten deden we op 1.600 m aan de Dolomitenhütte, om 640 meter te stijgen naar de Laserzsee, gelegen achter de prachtige Karlsbaderhütte. Een stevige en stijle klim waarbij onze conditie werd getest én we getrakteerd werden op prachtige zichten, ver en dichtbij. Aanrader als je daar in de buurt bent (er zijn ook zwarte routes voor de echte duivers).

4 beelden, 4 dingen #oostenrijk2023

♥ Koeien. Ze zorgden deze vakantie voor heel wat hilariteit. Op een dag zagen we voor ons op het pad een dolle koe/kalf. Daar heb ik uiteraard geen foto van. Springen, loeien, letterlijk het beest uithangen: mijn gezelschap voelde zich niet op zijn gemak. Uiteindelijk zijn we op het pad meerdere groepjes koeien gepasseerd zonder problemen maar de spanning zat er goed in. Ook nog de dagen erna, koeien daar in overvloed! Gelukkig zagen we ook liefdevollere koeien, weliswaar op een andere berg waar ik van een herder deskundige uitleg kreeg. Denk ik, want ik en Duits, dat is absoluut geen match.

4 beelden, 4 dingen #oostenrijk2023

Hopelijk had jij ook een mooie en deugddoende vakantie?

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.