Warme handjes

Het naaien van handverwarmers is voor mij om veel redenen een klein gelukske geweest:

 • Vrij eenvoudig naaiproject waardoor ik met plezier de naaimachine bovenhaalde √©n genoot van het naaien! Al besefte ik weer snel dat ruimtelijk inzicht mij niet is gegund.
 • Een handgemaakte traktatie kunnen geven op het verjaardagsfeestje van de jongste dochter.
 • Het verwerken van stofjes uit de voorraad (+ terugdenken aan de originele plannen die ik met die stoffen had). De dochter koos de stoffen uit (check die poezen!).
 • Warmte voelen.

De handverwarmers zijn een soort kersenpitkussens in mini-formaat. Het patroon voor de handverwarmers vond ik op Pinterest. Voor de vulling koos ik voor rijst: makkelijk te vinden in de supermarkt en warmt goed op (30 seconden op volle toeren in de microgolfoven).

handverwarmers naaien

Bedoeling is dat je deze zakjes warmte in je jaszakken steekt of tussen je hand en handschoenen. Ideaal voor de koude dagen die eraan komen.

Weet jij nog een simpel naaiproject voor in de herfst/winter? Laat het me weten in de reacties hieronder!

handverwarmers naaien
7 reacties Voeg de jouwe toe
   1. Euhm.
    Ik heb voor de meisjes (kleintjes van 4 en 6) kleine zakdoekjes van 20 op 20 geknipt. Afgewerkt met een rolzoompje op de overlock. Ik weet niet of je een overlock hebt, indien niet: heel smal zoompje (3mm of zo) strijken, stikken, nog eens omplooien en strijken, en nog eens stikken. Da’s een heel mooi zoompje voor een zakdoekje.
    Voor mezelf nam ik iets van 24cm op 27cm, als ik me goed herinner, dat leunt dicht bij de standaard maat van een vrouwenzakdoek aan. Inclusief naadwaarde.

   2. Ik weet niet of je soms werkt met een rolmes maar indien ja: zakdoeken uitknippen uit karton, en daar dan rond snijden. Gaat veel makkelijker dan met een schaar, vind ik.

Laat gerust een reactie achter hier.