Het moet niet perfect zijn

“Mama, het moet niet perfect zijn.”

“Wil je niet dat het lijkt op het origineel?”

“Ik wil het zelf doen. Mijn manier is ook goed.”

“Ok, doe dan maar.”

Is dat niet de omgekeerde wereld? Levenslessen van je bijna 10-jarige dochter krijgen? Ik stond haast perplex toen ze die wijze woorden sprak. Te wijs voor die leeftijd, niet?

Op dat moment waren we haar verkleedoutfit aan het knutselen. Een rood LEGO-blokje, dat wou ze worden. En toen we er nog enkel het logo op moesten zetten, hield ze mij tegen. Een exacte kopie was niet nodig, ze ging het op haar manier doen. Dat is goed genoeg. Ik keek wat zielig naar mijn, hoe kan het ook anders, mislukte logo-pogingen (ah ja, geen tekentalent hier) op papier. Ze had gelijk. Niet enkel omdat het ons sowieso niet ging lukken om een perfecte kopie te maken, maar vooral omdat haar manier het blokje niet minder tof of origineel ging maken.

Het ontroerde me dat ze haar personal touch boven “een nog beter resultaat” zette. Toen ik haar die avond in bed stak, bedankte ik haar voor haar woorden. En ik deed mezelf de belofte om over haar niet-honger naar perfectie te waken. Jij bent beter dan perfect. Jij bent jezelf.

Voor de nieuwsgierigen, hier het zotte blokje:

Inspiratie haalden we op Pinterest

2 reacties Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.