Van A tot Z: dit was 2021

Voor het eindejaarslijstje van 2021 kiest ik voor het alfabet. Van A tot Z vind je een samenvatting van hoogtepunten en trivia van het voorbije jaar. Benieuwd of er herkenbare zaken tussen zitten!

A
Adventskalender: ik deed een online variant op mijn Facebookpagina tussen de plooien
Afscheid nemen: van pépé G.
Almdudler: moeilijkst uit te spreken woord + lekker nieuw drankje
Annulaties: afscheidsshow Samson & Gert, verjaardagsfeestje, het gala van de gouden K’s; gelukkig wel telkens nieuwe datum gekregen.

B
Beugel: voorwerp van de oudste dat zorgde voor véél frustratie
Bezorgd over: gezondheid van familieden, de vaccinatie-verdeeldheid
Braunschweiger Hütte: tweede poging en eindbestemming bereikt! Onderweg veel grenzen verlegd. Trots op onze prestatie!

C
Counting Crows: in het voorjaar was er EINDELIJK een nieuwe EP, in het najaar waren er EINDELIJK data voor een Europese toer in 2022 #happygirl #aftellen
Creatief: het maken van een muzikaal pak met extra fotozoektocht voor het kinderfeestje van Lotta

D
Dansen: één keer maar het zat er wel meteen boenk op in de Lotto Arena met Discobaar A Moeder

E
Eten: geen dieet meer, (moeizame) zoektocht naar nieuwe balans, nog steeds zoveel mogelijk vegan / veggie

F
Familieweekend: weinig slaap en verrast door die ene begroetingskus, maar team atletiek was blij dat de VDP-bende weer samen mocht komen! Films in de cinema: K3: Dans van de Farao, Nachtwacht 3: De Dag van de Bloedmaan

G
Gespot: Hanne van K3 tijdens ons etentje in Humus x Hortense in Brussel; het dorp waar ik opgroeide tijdens de uitzending van het WK wielrennen in Leuven
Goedgekeurd: Ines na haar controle in UZ Leuven. Tegen dat we binnen vijf jaar terug gaan, zullen we opnieuw onze ogen uitkijken, dat ziekenhuis is intussen een dorp op zichzelf.

H
Huidvlekjes: er waren er een paar in mijn gezicht opgedoken dus liet ik ze nakijken; ouderdomsvlekjes. Mijn beurtenkaart bij de dermatoloog groeide weer aan, net toen het einde (voor mijn litteken) in zicht kwam.

I
Inrichten van de eetkamer: geweldig grote inbouwkast, eettafel en (nog onderweg) dressoir

J
Jubileum: een gouden van mijn ouders dat ondanks corona toch een gouden randje kreeg
Julia: mijn favoriete opvolgster van Klaasje

K
Kamperen in eigen tuin: hopen dat de zomer in 2022 minder nat zal zijn zodat onze nieuwe tent meer dan 1 x uitgezet kan worden
Kazoukamp boeken: meest stressvolle moment

L
Leesdoel: van 25 boeken behaald! Twee boeken kregen 5 sterren: Zondagsleven van Judith Visser en Woesten van Kris Van Steenberge
Lichtpuntje: waardering krijgen van je collega’s in de vorm van een lichttoren voor theelichtjes #feelingblessed

M
Meest gelezen blogpost van 2021: laat je inspireren door deze blog(ger)s
MNM in ons dorp: kids op de foto met Sander en Laura van marathonradio
Moedig: na 3,5 jaar nam ik de trap die mij bijna het leven kostte. We doen dit wel snel even dacht ik … kwam harder binnen dan verwacht.
Moestuin: eerste keer proberen en dat ging redelijk goed: boontjes! wortelen! radijsjes! Maar geen tomaten of broccoli, amper aardbeien …

N
Naaimachine: in het voorjaar geraakt ze onder het stof, na een poging tot het naaien van een blouse voor mezelf. Misschien zorgde het verkeerd-knippen-in-de-verjaardagsstof voor teveel stress … op naar een beter naaijaar!
Netflix: in het najaar ruilde we Disney+ in voor Netflix; ik keek al naar Bridgerton en ben nu begonnen aan Firefly Lane (kijktips zijn welkom!)

O
Olympische Spelen in Tokio: kippenvel tijdens de kwartfinale van de Belgian Cats tegen Japan; wauw-gevoel bij de gouden medaille van Nafi Tiam (zevenkamp) en Nina Derwael (turnen, brug ongelijke leggers)
Ongerust: 3 x was er een dochter een week uit huis tijdens de zomervakantie, 2 x zonder nieuws … ik was meer ongerust dan vooraf gedacht; het weerzien was telkens intens!
Onthuld: de geheimen van de Paashaas en Sinterklaas. Ging gepaard met veel ongeloof en tranen.

P
Palindroom: een woord of getal dat er van voor naar achteren gelezen hetzelfde uitziet als andersom. 12022021, niet toevallig mijn verjaardag.
Prooien: het begon op 1 mei met haar eerste muis (met gratis muis-in-de-lucht-gooien-spektakel!). Later volgde een gehavende duif en vele muizen later eindigde Lexie het jaar met o.a. een roodborstje en een pimpelmees. Jammer dat ze spinnen links laat liggen.
Prodigal Son: TV-serie die we naast The Good Doctor heel graag gezien hebben.

Q
Quality time buiten aan het vuur: misschien te weinig aangestoken, maar als we rond ons vuurkacheltje zaten, was het telkens genieten.
Quote: the best view comes after the hardest climb

R
Ruilen: na werken aan de visvijver gaven we gratis gebruikte steentjes weg. Een koppel was zo lief om in ruil een bussel zelf gekweekte groene asperges te geven. Zo attent!

S
Sneeuwpret: dolle pret zo met de slee op straat spelen en sneeuwpoppen maken in de tuin. Meer van dat!

T
Terrasje doen: toen het weer mocht in mei deden we er 2 op 1 dag: eerst in ons geliefde Wenduine waar het op dat moment regende, daarna bij thuiskomst in ons dorp want de zon scheen en we moesten toch ook een terras in de zon gedaan hebben hé. #kleingeluk
Tuinieren: groene vingers zal ik nooit hebben, maar zo af en toe met mijn vingers in de aarde zitten, ja, dat vind ik wel fijn.

U
Uitkijken naar: een nieuwe collega
Uitstapjes: Wenduine, Hasselt, Triënnale Brugge, Brussel, Heijen (Het Heijderbos)

V
Vaccinatie: yes I did
Vallen: ik viel thuis van de trap … gelukkig hield ik er deze keer enkel een geschaafde bil aan over.

W
Wandelen: ook wandelen stond geregeld op de agenda, we probeerden een aantal nieuwe locaties en De Blankaart wist ons aangenaam te verrassen
WK voetbal: weeral niet voor de Belgen, gestrand in de kwartfinale tegen Italië, aan onze drie-kleuren-schmink zal het niet gelegen hebben.

X
Xperimenteren met Reels: en hiervoor de hulp inroepen van Ines die de TikToks uit haar mouw schudt. Fun om te doen, ook professioneel!

Y
Yumm: nieuw lunchadres uitgetest met collega’s, meermaals!

Z
Zingen: luidskeel in de auto op Vuurwerk – Camille, Cover me in sunshine – P!nk, Willow Sage Hart en Waterval – K3

Meer lijstjes?

Eindejaarslijst 2020
Eindejaarslijst 2019
Eindejaarslijst 2018
Eindejaarslijst 2017
Eindejaarslijst 2016

6 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Zo’n leuke manier om een jaaroverzicht op deze manier te maken! Ik lees vooral fijne dingen, maar toch ook enkele moeilijkere momenten. Inderdaad moedig dat je de trap hebt aangedurfd. Hopelijk is het trauma nu een beetje minder…
    En ja, die kampjes boeken, dat is wat hé.
    Fijn 2022 gewenst!

    1. Het trauma is idd minder. Vooral nog steeds dankbaar voor de goede afloop.
      Ja, komend weekend is het weer zover ????????

Laat gerust een reactie achter hier.