Van 10 naar 1: zomer 2021

De weerkundige zomer is nog niet gedaan, toch kijk ik op 1 september graag terug naar de voorbije 2 zomermaanden. Het werd er eentje met weinig kinderen in huis en een prachtige reis naar de Oostenrijkse bergen. En omdat lijstje altijd leuk zijn, giet ik mijn zomer in een aftellijst van 10 naar 1.

10 niet te vergeten momenten

 1. Vieren van de 93ste verjaardag van mijn peter
 2. Vieren van de 49ste verjaardag van mijn zus
 3. Een witte kwikstaart gespot in onzen hof
 4. Tweede corona-vaccinatieprik
 5. Zieke Lexie verzorgen
 6. Vakantiekaartjes in de bus #merci
 7. Bereiken van de Braunschweiger Hütte in Pitztal, Oostenrijk
 8. Papieren bloemen kopen en verkopen op het strand
 9. Gezellig dagje Bende van Leuven in Antwerpen
 10. Communiefeest nichtje

9 vakantiekaartjes uit

 1. Domburg
 2. Brugge
 3. Limburg
 4. Tournai
 5. Wenduine
 6. Provence
 7. Flattach
 8. Rome
 9. Cochem

8 prachtige uitstappen in Pitztal, Oostenrijk

 1. Wandeling rond de Rifflsee
 2. Op en af met de stoeltjeslift op de Hochzeiger
 3. Drie almen op 1 dag: Neubergalm, Tiefentalalm en Arzleralm
 4. Van Mandarfen Mittelberg naar de Braunschweiger Hütte en terug
 5. Twee zeeënwandeling: Rifflsee en Plodersee
 6. Steenbokken en marmotten spotten in het Steinbockzentrum
 7. Met de trein door een berg om het dak van de bergen, op 3.440 meter hoogte, te bewonderen
 8. XP Adventure Park in Jerzens (maar moederharten zijn gewaarschuwd!)
Zomer 2021 - Pitztal Oostenrijk

7 emotionele momenten

 1. Afscheid nemen van de grootvader van Steven
 2. De dochters zien vertrekken op Kazou-kamp
 3. De dochters ophalen na hun Kazou-kamp
 4. Lotta zien vertrekken op reis met haar grootouders
 5. Verwend worden door de collega’s #lichtpuntje
 6. Grenzen verleggen tijdens bergwandelingen
 7. Mijn papa immobiel zien #hernia

6 lekkere en gezellige etentjes/apero’s

 1. Yumm in Oostkamp
 2. Bangkok City (Thai) in Roeselare
 3. Humus & Hortense in Brussel
 4. Den Gouden Appel in ’t dorp
 5. Braunschweiger Hütte (héérlijke patatjes)
 6. Boontjes en wortelen uit onze moestuin

5 fijne uitstappen in eigen land

 1. Picknicken in de Gavers in Harelbeke
 2. Schatten van Vlieg zoektocht in Oostkamp
 3. Kermis in ’t dorp
 4. Triënale in Brugge
 5. Naar de bioscoop: Dans van de Farao

4 uitgelezen boeken

 1. Godverdomse dagen op een godverdomse bol – Dimitri Verhulst
 2. Bult – Marieke De Maré
 3. Een ongewoon huwelijk – Tayari Jones
 4. Woesten – Kris Van Steenberge

3 activiteiten die we te weinig gedaan hebben #zomerweer

 1. In zwembad gezeten
 2. Liggen zonnen op ons terras
 3. ’s Avonds buiten in de lounge zitten

2 spannende sportmomenten tijdens de Olympsiche Spelen

 1. Finale ongelijke leggers, met goud voor Nina Derwael
 2. Finale zevenkamp, met goud voor Nafi Thiam en 4de plaats voor Noor Vidts

1 grootste overwinning

Het bereiken van de Braunschweiger Hütte. Vorig jaar was dit niet gelukt: de wandeling was vrij zwaar en ik had verschillende keren mijn hoogtevrees moeten overwinnen. Op een bepaald moment was ik op, ik kon niet meer verder, mijn lichaam blokkeerde. Het was niet makkelijk om toen de grens te accepteren die mijn lichaam aangaf, ik wou echt wel verder.

Dit jaar begonnen we opnieuw aan de tocht, mentaal voorbereid. Het eerste deel ging vlot, het stuk met de stalen kabels boezemde me geen angst meer in. Tegen dat we aan het stoppunt van vorig jaar kwamen, ging het wat lastiger. De hoogte, en de angst om te vallen, begonnen door te wegen. Maar we zagen de hut hoog boven ons liggen en geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om op te geven. Het werden nog 45 lastige (klim-)minuten, bijna constant aan de hand van Steven. Ik was sprakeloos toen we met ons vieren boven stonden. We hadden 1.000 hoogtemeters overwonnen, in 3 uur 45 minuten. Trots op mezelf én op de dochters want die hadden het ook ongelooflijk goed gedaan. Ze waren de enige kinderen die we die dag zijn tegengekomen en kregen onderweg complimenten van echte klimmers. Het uitzicht aan de hut was trouwens prachtig: zicht op de gletsjers en de bergtoppen. Heel lang (na het lekkere eten daar) konden we niet blijven, want we moesten nog 1.000 meter naar beneden. En dat ging traag, de vermoeidheid zat duidelijk al in de benen. Onderweg vroeg er iemand of het nog ver was. Toen ik eerlijk ja antwoordde, hoorde ik hem zeggen dat ie dat liever niet had geweten. Dus riep ik nog na dat het zo de moeite waard was.

Luisteren naar je lichaam. Je grenzen respecteren. Mentaal voorbereiden. Focussen. Je grenzen verleggen. Dit alles lukt niet met alles in het leven. Maar ik steek dit wel in mijn rugzak als een onvergetelijke ervaring!

Braunschweiger Hütte in Pitztal, Oostenrijk
15 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Wat een leuk rijtje! Geweldig ook voor later als herinnering aan deze zomer. En proficiat nog met jullie beklimming! Sterk werk!

 2. Zo knap dat je die klim hebt gedaan! Zelf ben ik ooit (een maal en nooit weer …) naar de Passauer Hütte in Leogang gelopen, daar liepen wij ook zo’n 3,5 uur over. Doodeng vond ik het, maar het uitzicht was fantastisch! Onze zonen draaien hun handen niet om voor zulke en nog hogere ‘enge’ tochten maar mij niet meer gezien 🙂

 3. Zo’n leuk idee om deze tag in een vakantiejasje te steken. Ik moest meteen terugdenken aan onze vele paasvakanties toen ik Wenduine in je lijstje met vakantiepost zag staan. We zijn eigenlijk nooit ver weg geweest tijdens vakanties. Gelukkig is dat geen must om je te amuseren want aan dat kleine kustdorpje heb ik nu nog steeds veel fijne herinneringen.

 4. Wat je schrijft over die bergwandeling herken ik zo hard 🙂 Het durven luisteren naar je lichaam en op tijd terugkeren is één ding, later dan alsnog je doel bereiken maakt dat het eens zo hard als een overwinning voelt!
  Dit klinkt alleszins als een geweldig mooie zomer <3

Laat gerust een reactie achter hier.