Gelezen in 2021 #2

Ik las de voorbije maanden weer heel wat boeken waaronder best veel mooie verhalen. Ik deel ze hier graag ter inspiratie. De dagen worden korter en dan is het wel gezellig om met een boek in de zetel te kruipen, niet?

Deze 12 boeken las ik in de lente en zomer van 2021:

 1. Lieve Edward – Ann Napolitano
 2. Schaduwliefde – Ruta Sepetys
 3. De zevende zus – Lucinda Riley
 4. November 9 – Colleen Hoover
 5. Het hele leven – Bart Moeyaert
 6. Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder – Stefaan Degand
 7. Godverdomse dagen op een godverdomse bol – Dimitri Verhulst
 8. Bult – Marieke De Maré
 9. Een ongewoon huwelijk – Tayari Jones
 10. Woesten – Kris Van Steenberge
 11. Late dagen – Bernard Dewulf
 12. Oogst – Sien Volders

Ik zat duidelijk in een leesperiode waarin ik graag Vlaamse auteurs las. En met reden want ze hebben mij (bijna) allemaal bekoord. Ik heb genoten van het vervolg van Bernard Dewulf op Kleine dagen (voor prachtige zinnen en woordspelingen moet je bij hem zijn) en van het korte pareltje van Marieke De Maré, gekend in de streek hier en bij man en (oudste) dochter. Het boek van Dimitri Verhulst vond ik maar niks en dat van Stefaan Degand verfrissend.

Welke boeken je zeker moet gelezen hebben? Hier is mijn top 3:

Woesten – Kris Van Steenberge

Woesten brengt ons naar de Vlaamse klei, waar de negentiende eeuw ten einde loopt. In het dorp treedt Elisabeth, dochter van de smid, in de echt met de jonge arts Guillaime Duponselle. Het zal geen gelukkig huwelijk worden. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon, Valentijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Toch blijft Nameloos in leven. Omdat hij vader en dorpelingen doet huiveren, gaat Nameloos gesluierd door het leven. Dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede. 
Woesten vertelt het broeierige verhaal vol dorpsgefluister achtereenvolgens vanuit Elisabeth, Guillaume, Valentijn en Nameloos. Voor alle vier pakt de toekomst anders uit dan verwacht. 

Vraag me niet waarom, maar ik stond vooraf wat weigerachtig tegenover dit boek. Maar het ging toch mee op een reis en ik heb het me geen seconde beklaagd. Prachtig verhaal in al zijn rauwheid. Heel graag gelezen!

De zevende zus – Lucinda Riley

Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring. Ze besluiten dat CeCe, die in Australië woont, op onderzoek uit moet. Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld. Elke zus probeert haar spoor te volgen – in Nieuw Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland – maar ‘Merry’ weet steeds weg te glippen. Het lijkt erop dat ze helemaal niet gevonden wil worden…

Ik ben fan van de zeven zessen, dat weet je. Het was een klepper om te lezen, dit zevende deel, ik moest er wel even inkomen. En ja, ik wist vooraf dat dit niet het laatste deel ging zijn, dus het einde stelde niet teleur. Ik kijk al uit naar deel 8, al zal het raar zijn om het te lezen aangezien de auteur overleden is en haar zoon het deel zal afwerken. Als je nog niet begonnen bent aan de reeks: zeker doen! Uren leesplezier!

November 9 – Colleen Hoover

Colleen Hoover, de populairste New Adult-auteur van het moment, laat in 9 november opnieuw zien waar ze goed in is. Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek. 9 november is een bijzonder liefdesverhaal van Colleen Hoover, die altijd uitblinkt in originaliteit en inlijstwaardige quotes.

Ik wou dat ik op mijn 18de ook een Ben had leren kennen :). Leuk verhaal, heel graag (en snel voor mijn doen) gelezen. Ideaal voor op een druilerige herfstdag.


Op zoek naar meer leesinspiratie? Ontdek het beste wat ik las in 2021 (1), 2020 (123), 2019 (123) en 2018 (12).

Welke boeken kan jij me aanraden? Laat ze gerust achter in de reacties hieronder.


In deze post staan affiliate links naar bol.com, wat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij via zo’n link een aankoop doet.

11 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Ik heb – ondanks dat het geen boek voor volwassenen is – net ‘Jij mag alles zijn’ van Griet Op De Beeck, uitgelezen.
  Mooi boek, wat levenslessen (de titel alleen al) en bovendien ook mooi geïllustreerd.
  Normaal koop ik geen fysieke boeken meer, maar een cadeaubon deed me anders beslissen.
  Ik geef het boek met plezier door mocht het je interesseren.

 2. Ik heb de boeken van de “zeven zussen” verslonden. Bijna een boek per dag. Die sprongen naar het verleden, telkens gebaseerd op echte figuren of gebeurtenissen vond ik fantastisch. Ben erg benieuwd naar het laatste deel, heb zo het gevoel dat die vader niet dood is…

 3. Boeiend lijstje! Enkele boeken las ik al, en Oogst van Sien Volders ligt klaar.
  Al een hele tijd ben ik benieuwd naar De Zeven Zussen, maar ik ben er nog altijd niet aan begonnen. Zo veel goeie boeken die we nooit allemaal zullen kunnen lezen, aaaaah! 🙂

 4. Oh, dat boek van Colleen Hoover staat hier al een tijdje te wachten in de kast sinds ik het een keer op de kop kon tikken bij de kringloopwinkel. Fijn om te horen dat het ook echt een aanrader is.

 5. Colleen Hoover zet ik op mijn lijstje. De zeven zussen las ik ook met veel plezier. Ik lees de laatste tijd eigenlijk erg weinig van Vlaamse auteurs.

 6. Op dit moment lees ik Socrates op sneakers wat ik enorm interessant vind en heel praktisch toepasbaar.

  Hoe en wanneer lees jij? Hoe vind je de rust om te lezen? Daar ontbreekt het bij mij helaas nog wel eens aan.

  1. Ik lees vooral ‘s avonds, vaak niet lang hoor. Zeker niet elke dag, dat lukt me niet. Ik lees vooral op mijn e-reader, ik vind het makkelijker om die even vast te nemen en wat te lezen dan een papieren boek :-).

Laat gerust een reactie achter hier.