Verfrissend ritje op tram 4

Jarig zijn … ik heb geen probleem met het cijfer dat oploopt: hoe hard je je ook verzet, de teller draait toch door. Maak er gewoon het beste van, ook al zit je op tram zoveel en voelt dat oud aan ;-).

Ik droom altijd van een witte verjaardag, liefst een dag waarop er van die dikke grote vlokken vallen. Helaas is dat een uitzondering geworden. Dus ik was heel blij dat er toch nog een wit laagje te bespeuren viel van de sneeuw van vorige week. Een mooie compensatie voor het feit dat ik nu ook een verjaardag in corona-tijden moest vieren.

Wat als ik nu elk jaar hetzelfde lijstje invul? Zou dat geen mooie herinnering zijn op mijn oude dag?

Verjaardagslijstje *41*:

 • Wat was het eerste dat je deed als je wakker was? Naar het toilet gaan. Dat was rond 4 uur ’s ochtends. Tegen 7 uur kropen de dochters in ons bed en klonk er happy birthday in de slaapkamer.
 • Wat heb je gegeten als ontbijt? Ontbijtgranen met vanillesmaak.
 • Verrassing van de dag? Fijne kaartjes in de bus.
 • Wat waren de weersomstandigheden?
  • ’s ochtends: heel koud maar zonnig
  • ’s middags: heel koud maar zonnig
  • ’s avonds: heel koud maar zonnig
  • temperatuur: ’s ochtends -7°, ’s avonds -4°
 • Lied van de dag: Denk maar niet aan morgen – Bazart
 • Mooiste moment? 1) Naar buiten kijken en genieten van het nog witte landschap en de zon die erop schijnt 2) Uitzicht vanaf vijf hoog op het strand en de zee
 • Grootste tijdverdrijf? Dagje verlof. Boodschappen doen en valiezen maken voor enkele daagjes weg. En met ons tweeën de dochters ophalen van school, een zeldzaamheid.
 • Leukste cadeau? Verblijf aan zee
 • Parfum? Intussen mijn classic: Ma vie van Hugo Boss
 • Quote van de dag? “Ahhhh, het is koúd!”
 • Verjaardagstaart? Een frangipanneke
 • Wie wenste je een gelukkige verjaardag op het uur dat je geboren werd? Na een poging tot reconstructie denk ik dat Nele er het dichtste bij zat
 • Doelstelling(en) in dit verjaardagsjaar? 1) Het nieuwe gewicht onder controle houden (liefst nog een beetje minderen) 2) Loslaten wat ik niet kan veranderen 3) De tocht naar de Braunschweiger hutte tot een goed einde brengen.

12022021 was trouwens een bijzondere cijfer-dag: deze datum is een palindroom en een ambigram. Dat wil zeggen dat je de datum van links naar rechts, van rechts naar links én ondersteboven kan lezen. Merci Bart om het als eerste te melden!

En zoals elk jaar, een verjaardagsfoto:

Uit de oude doos:
verjaardag 2020verjaardag 2019 – 
verjaardag 2018 – verjaardag 2017

17 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Nog een late proficiat! Blijft leuk om die vraagjes elk jaar opnieuw te lezen, wat blijft, wat verandert… En zooo tof dat jouw datum een ambigram is!!
  Veel succes met de tocht naar de Braunschweiger hutte! Rustig opbouwen en dan komt dat helemaal goed. Misschien een kleine tip, aangezien het zoveel hoogtemeters zijn: wandelstokken. Naar boven misschien niet zozeer nodig, maar 1000hm dalen ga je voelen aan je knieën en dan kunnen die stokken echt wel van pas komen (kwestie van training: af en toe eens mee stappen om ze gewoon te worden, maar je wilt je evenwicht vooral uit jezelf blijven halen, niet uit die stokken, dus er ook niet continu mee trainen).

   1. Neen, nog niet die specifieke tocht, maar wel al andere met een gelijkaardige hoeveelheid hoogtemeters. Ik had hem even opgezocht, omdat ik benieuwd was waar die hut lag en vond toen ook een wegbeschrijving van de wandeling ernaartoe, vandaar. Maar dus jammer genoeg geen specifieke tips voor die tocht, enkel algemenere 🙂

 2. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Echte kaartjes zijn zo leuk. Leuk ook de manier waarop je, je verjaardag hier bent komen uitlichten. Sneeuw, jaaah, daar kan ik ook zo van genieten, net zoals van – ondermeer – een frangipanetaartje (ik lust heel veel soorten taartjes en liefst nog zelf gebakken).

Laat gerust een reactie achter hier.