Weinig gelezen maar actueler dan ooit

Na 4 jaar bloggen zijn er hier al heel wat blogposts verschenen (186 om precies te zijn). Sommige van deze berichten zijn toppers, jaar na jaar blijven ze lezers aantrekken, andere geraken in de vergeethoek, om god weet welke reden. Het zijn die laatste die ik vandaag van onder het stof haal en opnieuw een podium geef: een selectie uit de top 20 van mijn minst gelezen blogposts. Ik deel ze hier, niet enkel omdat ze de moeite waard zijn om gelezen te worden (vind ik toch, #schaterlach), maar omdat ze actueler dan ooit zijn. Zie het als extra 5 tips om deze corona-periode met meer plezier door te komen.

1. Experimenteer in de keuken

Ideaal voor in het weekend: experimenteer in de keuken en probeer een nieuw recept uit. Liefst eentje met veel vitamines want de winter staat voor de deur. Ik heb 2 recepten voor smoothies in de aanbieding. Laat me weten of de smaak je bevalt!

2. Heb aandacht voor de kleine gelukjes van elke dag

Er is al genoeg miserie in de wereld: sta daarom elke dag (of elke week) stil bij de kleine gelukjes die jou blij maken of je een gelukzalig gevoel geven. Hoe kortstondig ook, als je ze erkent als klein geluk, ga je er meer van genieten en verdrijf je die nare of onzekere gedachten. Dankbaar zijn, het mag wat vaker. Zie het als een challenge en daag je vrienden uit hetzelfde te doen.

3. Stel een goede daad

Er is nooit zoveel gepraat over leven en dood als in 2020. Zeg niet dat je niet gedacht hebt aan “wat als ik het ook krijg en het loopt verkeerd af?”. Heb je dan ook nagedacht over orgaandonatie? Indien niet, klik alsjeblief verder. En ga nog dit jaar langs bij het gemeentehuis. Het is een formaliteit maar eentje die levens kan redden.

4. Omring je door muziek

Mijn favoriet klein gelukske: muziek beluisteren. Of het nu is om luidkeels mee te zingen (oh yeah) of tot rust te komen en te ontprikkelen: muziek is mijn zuurstof. Ik gebruik al jaren Spotify en maak daar geregeld afspeellijsten aan. Ideaal ook om nieuwe artiesten of genres te ontdekken. Je hoeft niet van mijn muzieksmaak te houden maar omring je wat vaker door muziek, draai aan die volumeknop en waan je even op het podium van het Sportpaleis. Even alle remmen los, doet echt deugd!

5. Lees een boek. Start met elke dag 15 minuten.

Ik las jaren geen boek. Ik wou wel (want zolang ik me kan herinneren ben ik een lezer), maar het lukte me gewoon niet om er tijd voor vrij te maken. Hoge verwachtingen ook, iets met meteen willen vertrokken zijn op die leestrein. Tot ik enkele jaren terug, dankzij een blogchallenge, een week lang elke dag 15 minuten las. Plots zat ik op de trein en bolde ik. Het duurde nog totdat ik mijn e-reader had vooraleer de trein snelheid maakte. Nu lees ik al drie jaar op rij 20 boeken per jaar. Ik heb al ongelooflijk mooie verhalen gelezen. Inspiratie opgedaan, ook wat levenswijsheden. Herken je jezelf in mijn situatie van een paar jaar terug? Klik door en plan die challenge alvast in je agenda. Je zult er geen spijt van hebben!

Benieuw of je iets aan deze tips zal hebben. Laat het gerust weten in de comments hieronder!

Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het derde thema (Achter de schermen) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.

EĆ©n reactie Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.