Woorden die een verschil maken

Anna Helena houdt van quotes. Van een combinatie woorden die meer zeggen dan wat er op papier staat. Ze schudden je wakker of tonen je een ander perspectief. Soms bieden ze een houvast, vaak doen ze je lachen. En ja, er zitten clichés tussen, maar je weet wat ze daarvan zeggen hé.

Zij die hier al langer lezen, weten van mijn liefde voor quotes. Vier jaar geleden deelde ik elke maand een inspirerende quote. Ik vertelde je waarom die quote op dat moment in mijn leven belangrijk was. Ik heb al die posts herlezen en het besef van de waarde van een quote is alleen maar toegenomen.

Quotes gaan de wereld niet verbeteren, maar ze kunnen voor jou wel een verschil maken. – Anna Helena

Daarom wil ik ze graag nog eens delen met jou. Omdat ik geloof dat er zeker eentje bij zit die voor jou herkenbaar is, wie weet zelfs nuttig om even bij stil te staan. En ook omdat het de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is, en het geen kwaad kan om stil te staan bij onze mentale veerkracht die dit jaar een flinke knauw heeft gekregen.

Als je klikt op de quote, kom je mijn verhaal erachter te weten. Benieuwd welke je kiest!

1. Be the girl who decided to go for it.
2. Vallen is niet erg, blijven liggen wel.
3. It’s not about having time, it’s about making time.
4. Laad me met rust.
5. There is voice that doesn’t use words. Listen.
6. Every day is a chance to change your life.
7. If it was easy, everyone would do it.
8. Accept what is. Let go what was. Believe in what will be.
9. Every day may not be good, but there is something good in every day.
10. It’s the little things that make life big.
11. Collect moments, not things.
12. Heb geduld. Alle dingen zijn moeilijk voordat ze gemakkelijk worden. 
13. Juist als het leven anders loopt dan gedacht, kom je op nieuwe sporen.

Bij welke quote heb je even stilgestaan? Ben je ook een quote-lover? Laat het weten in de reacties hieronder.

14 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik herken het. Het is niet makkelijk om de denkswitch te maken, het lukt me daarom ook niet vaak. Of toch niet zo vaak als ik zou willen.

 1. Ik vul graag aan met enkele leuke:
  Wie blij is met het geluk van een anders, bezit een fortuin zonder grenzen
  De liefde haalde het denken in, en omarmde me.
  Steeds als ik tegen de lamp loop, neem ik een stukje van het licht mee.
  Be so completely yourself, that everyone else feels safe to be themselves too

 2. Ik koos nummer 11! En ook 9.
  Maar dank voor alle opbeurende quotes!
  Een mooie voor dit seizoen vind ik: autumn paints in colors that summer has bever seen.

 3. Nummer 10 voor mij graag. Groot geluk is toch maar een verzameling van de kleintjes van elke dag.
  Voor mij is deze belangrijk: ‘Cry a river, build a bridge, get over it’
  En die drie dingen mogen een traag verloop hebben, zolang je er uiteindelijk uit geraakt is het goed.

 4. “There is a voice that doesn’t use words. Listen.” Waarschijnlijk omdat ik ook steeds meer aan het luisteren ben 🙂 Ik hou van quotes, ze motiveren me ontzettend en een aantal hebben er zelfs voor gezorgd dat ik nooit heb opgegeven.

Laat gerust een reactie achter hier.