Het beste wat ik las in 2020 #1

Dat er weer een aantal pareltjes tussen zitten, in het overzicht van boeken die ik het voorbije halfjaar heb gelezen. Verhalen die aan me kleven, soms kort, soms wat langer. Ik deel ze hier graag, in de hoop dat ze ook even aan jou mogen kleven. Misschien deze zomer wel?

3 van de 9 boeken las ik op papier, waarvan 2 geleend van een collega. Leuk om zo eens andere genres te ontdekken!

Deze 9 boeken las ik in de eerste helft van 2020:

 1. De zeven zussen Maan – Lucinda Riley
 2. Dennie is een star – Maartje Wortel
 3. Bofkont – Katherine Center
 4. Gelukkig hebben we de foto’s nog – Marcel Langedijk
 5. De zeven zussen Zon – Lucinda Riley
 6. Bloembad van zee – Isabel Allende
 7. De ware – John Marrs
 8. Wij leugenaars – E. Lockhart
 9. Daar waar de rivierkreeften zingen – Della Owens

Het is moeilijk om er de 3 beste boeken uit te kiezen. Zo heb ik erg genoten van Dennie is een star omdat het iets totaal anders was dan dat ik normaal lees (wat abstracter / absurder). Bloembad van zee van mijn favoriete schrijfster Isabel Allende wist mij ook heel erg te bekoren. En van Wij leugenaars heb ik erg genoten van de plotwending.

Deze 3 boeken zijn een aanrader:

De zeven zussen Zon – Lucinda Riley

De zeven zusters ZON - Lucinda Riley

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…

Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden? 

Ik ben absoluut fan van deze reeks, dat kon je in mijn vorige boeken-posts wel zien. Ik moet zeggen dat ik vooraf geen zin had in het verhaal van Electra, zo’n verwend nest. Het boek heeft me echt verrast, ik heb er van genoten van begin tot eind. Nu wachten tot het laatste deel, hopelijk nog dit jaar?

De ware – John Marrs

De ware - John Marrs

Een eenvoudige DNA-test is genoeg om jouw perfecte partner te vinden. Het bedrijf Match Your DNA kondigde aan het gen te hebben gevonden dat ons verbindt met onze zielsverwant. Sindsdien zijn miljoenen mensen gematcht. Maar de ontdekking leidt ook tot talloze verbroken relaties en ideeën over daten, romantiek en liefde zijn totaal veranderd. Nu krijgen vijf totaal verschillende mensen het bericht dat ze een match hebben. Ze staan op het punt de ware te ontmoeten. Maar niet iedereen zal nog lang en gelukkig leven. Zelfs zielsverwanten hebben geheimen, en sommige zijn schokkender dan je denkt…

Op het eerste zicht geen hoogvlieger maar ik was aangenaam verrast hoe het boek evolueerde. De korte hoofdstukken maakt het makkelijk om lezen. Soms zelfs moeilijk om weg te leggen want hier en daar toch wel spannend… Graag gelezen dus!

Daar waar de rivierkreeften zingen – Della Owens

Daar waar de rivierkreeften zingen - Della Owens

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya. 

Ik heb me door de eerste hoofdstukken moeten ploegen en het duurde even voor ik gewoon was aan de moerastaal. Bij momenten waande ik me even in de les biologie en aardrijkskunde. Daarna leefde ik mee met het moerasmeisje en kon ik niet wachten om dit prachtboek uit te lezen. Eentje voor lezers die houden van traagheid.


Op zoek naar meer leesinspiratie? Ontdek welke boeken ik graag gelezen heb in 2019 (123) en 2018 (12).


In deze post staan affiliate links naar bol.com, wat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij via zo’n link een aankoop doet.

2 reacties Voeg de jouwe toe
 1. IK ben ook fan van de Zeven Zussen, Zon is me beter bevallen als verwacht, net als bij jou.
  Waar de rivierkreeften zingen staat nog op mijn leeslijstje (net als zoveel andere boeken). Momenteel lees ik Post voor mevrouw Bromley van Stefan Brijs en dat is ook een aanrader.

Laat gerust een reactie achter hier.