Slapen in stijl (2)

Het lijkt erop dat corona de naaimicrobe bij mij heeft aangewakkerd. Ik naaide op 1 maand tijd 4 stuks, ongezien voor Anna Helena.

De oudste had zomerpyjama’s nodig. In plaats van deze online te bestellen, dook ik mijn voorraad tricot stoffen in. Ik vond een stofje van Lillestoff dat ik in het eerste jaar dat ik naaide kocht. Na al die jaren was het tijd om er eindelijk de schaar in te zetten. Ik vulde aan met effen tricot dat ik weet-niet-meer-waar-of-wanneer kocht en french terry van See You At Six.

Ik vind pyjama’s naaien wel leuk. Ik maakte voor de jongste al eens een slaapkleed. En uiteindelijk zijn dat kledingstukken die heel vaak gedragen worden. De moeite dus om er meteen twee te maken.

Omdat het maken van de Isa sweater vlot verlopen was, besloot ik er een slaapt-shirt van te maken. Voor de eerste pyjama probeerde ik de optie color block uit op de mouwen, voor de tweede koos ik voor zo eenvoudig mogelijk. Als shortje gebruikte ik het patroon van de Bella shorts van Smospotten en snoesjes. Ik had nog nooit ruffles gemaakt en ga dat met nader inzien ook niet veel meer doen. Wat een gepruts! Pyjamashort nummer 2 werkte ik af met een plooike naar binnen en een sierteek. Gaat toch ook, niet?

Pyjama 1, de zomerse versie:

Pyjama 2, de rustige versie:

Het kind kwam telkens rechtstreeks uit bed, vergeef me de crapy foto’s. Als het haar ligt, maak ik nog een pyjama, maar met deze twee kan ze wel even verder.

Patroon: T-shirt: Isa sweater – Short: Bella shorts
Stof: short 1: Lillestoff – Short 2: Dust Blue van See You At Six

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.