Het beste wat ik las in 2019 #2

2019 was een boeiend leesjaar. Een mix van oude bekenden (Hannah, Moeyaert) en fijne ontdekkingen (Bedert, Theunyck en Riley). Ik behaalde mijn doel van 25 boeken, het aantal dat ik vorig jaar las, zoals verwacht niet. Logisch want ik zat dit jaar geen 5 maanden thuis #lach #oef.

In de eerste helft van 2019 las ik 7 boeken, de teller staat nu op 18 boeken. Ik ben momenteel bezig aan Camino – Graeme Simsion & Anne Buist en hoop daarna nog 1 boek te lezen zodat ik aan 20 gelezen boeken kom. #moetlukken

Alle boeken las ik op mijn e-reader. Wanneer ik daar tijd voor vind maak? Ik lees vooral ’s avonds na 22 uur, vaak maar een halfuur. Dat lukt me zeker niet elke dag, maar elk beetje telt. In de auto bij lange afstanden lees ik ook af en toe. En wanneer het past haal ik mijn e-reader ook boven in het weekend, bijv. op momenten dat de dochters TV kijken. De truc is om er gewoon mee te beginnen, al is het maar een kwartier per dag.

Deze boeken las ik in de tweede helft van 2019:

 1. Voor jou – Jojo Moyes
 2. Een leven na jou – Jojo Moyes
 3. Voor mij – Jojo Moyes
 4. Post voor mevrouw Bromley – Stefan Brijs
 5. De zeven zussen – Lucinda Riley
 6. De zeven zussen Storm – Lucinda Riley
 7. De zeven zussen Schaduw – Lucinda Riley
 8. De zeven zussen Parel – Lucinda Riley
 9. Een weeffout in onze sterren – John Green
 10. Noord – Sien Volders
 11. Tegenwoordig heet iedereen Sorry – Bart Moeyaert

Deze boeken zijn een aanrader:

Reeks De zeven zussen – Lucinda Riley

De zeven zussen - Lucinda Riley

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
De zeven zussen is zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Ik had vooraf wat twijfels over deze populaire reeks maar na een halfuur lezen waren ze weg. Je zit meteen in het verhaal en het verveelt nooit. Vooral de mix van heden met verleden wist me te bekoren. Ik las de eerste vier boeken van De zeven zussen meteen na mekaar, telkens kleppers van meer dan 500 pagina’s, dus ik had er eventjes genoeg van. Al start ik in 2020 wel met nummer vijf!

Een weeffout in onze sterren – John Green

Een weeffout in onze sterren - John Green

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven nog voor onbepaalde tijd. Augstus, Gus, heeft kanker overleefd ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoetne, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niemands tijdbom zijn. De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken. 

Een welgekomen verandering en verademing na 4 boeken van De zeven zussen. Een schrijfstijl die je laat lezen tussen de lijnen. Een verhaal die aan je plakt. Mooi!


Heb je tips voor mij, welke boeken ik in 2020 op mijn to-read lijstje op Goodreads moet zetten? Geef ze door via de comments hieronder, altijd benieuwd!

In deze post staan affiliate links naar bol.com, wat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij via zo’n link een aankoop doet.

7 reacties Voeg de jouwe toe
 1. ‘Een weeffout in onze sterren’ is zoooooo mooi hé.
  Ik las onlangs over een nieuw boek van Moyes: ‘De sterrengever’. Die komt op mijn lijstje voor 2020!

 2. Post voor mevrouw Bromley heb ik enkele jaren geleden gelezen. Prachtig boek, vond ik. De andere boeken ken ik niet. Maar goed bezig daar! Die laatste van de 20 zal ook nog wel lukken

Laat gerust een reactie achter hier.