Smoothie van rode biet en frambozen

Rode biet, niet meteen mijn favoriete groente. Die van jou? Ik vond het altijd, de weinig keren dat ik durfde of moest proeven, smaken naar aarde. Hoewel ik me afvraag hoe het komt dat ik weet hoe aarde smaakt …

Toen ik bijna drie jaar geleden begon aan 50 days of Green Happiness, heb ik de rode biet herontdekt. Ik ben niet even wild van alle toepassingen en bereidingen, maar in een smoothie vind ik het best lekker.

Ik koop dus regelmatig een pak voorgekookte rode bieten, verwerk die in een smoothie en steek de overschot in de diepvries, voor een volgende keer dat ik snel een ontbijt moet maken. Makkelijker kan niet! Het recept dat ik hier met je deel is volledig plantaardig (vegan), bevat én groenten én fruit, en is een gezond alternatief voor bokes met choco.

Recept: Smoothie van rode biet en frambozen (2 personen)

Benodigdheden:
160 gram voorgekookte rode bieten
400 gram frambozen (diepvries)
400 ml plantaardige melk (ik gebruikte een mix van rijst- en hazelnootmelk)
85 gram avocado (diepvries)
1 el gebroken lijnzaad
3 el havermout
1 el agavesiroop, als je de smoothie liever wat zoeter wil

Bereidingswijze:
Snij de rode bieten in stukjes. Doe samen met de frambozen en avocado in je blender. Giet er de melk over en mix. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en blend opnieuw. Indien je de smoothie nog wat vloeibaarder wil, voeg wat water toe.

Laat het smaken!

Smoothie van rode biet en frambozen - plantaardig recept

Op zoek naar andere recepten voor smoothies? Check mijn recepten smoothie van mango en bosbessensmoothie van frambozen, havermout en pecannoten en smoothie bowl van rood fruit, pruimen en gember.

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.