Het beste wat ik las in 2019 #1

2018 was een uitzonderlijk leesjaar en wordt heel moeilijk te overtreffen in 2019. Ik las 25 boeken en dat was voor een groot stuk toch te danken aan de onvoorziene vrije tijd tijdens mijn maandenlange revalidatie na mijn val.

Extra tijd in 2019, die dacht ik niet te hebben (hout vasthouden). Toch besloot ik mijn Goodreads Reading Challenge voor dit jaar in te stellen op 25. Beetje uitdaging kan geen kwaad hé? Na bijna zes maanden staat de gelezen-boeken-teller op 7. Kan beter, maar vind het toch niet slecht. Het zijn stuk voor stuk boeken die ik heel graag gelezen heb én met jou wil delen.

Deze boeken las ik in de eerste helft van 2019:

  1. Verder dan de sterren – Kristin Hannah
  2. Lam – Hannelore Bedert
  3. Parnassia – Josha Zwaan
  4. Het Rosie Resultaat – Graeme Simsion
  5. De nachtegaal – Kristin Hannah
  6. Aan het einde van de wereld – Kristin Hannah
  7. Het wordt spectaculair. Beloofd. – Zita Theunynck

Deze 3 boeken zijn een aanrader:

Lam – Hannelore Bedert

Het beste wat ik gelezen heb in 2019 - Lam

Lucia is zes wanneer haar moeder een winkel binnenstapt en niet meer naar buiten komt. Niemand weet waar ze heen is, niemand beantwoordt welke vraag dan ook. De verdwijning zorgt voor een oorverdovende stilte in huis en de afwezigheid van haar moeder trekt een donkere streep door het leven van zowel Lucia als haar vader. De eenzaamheid thuis en op school, het verlangen naar een moederfiguur en de onmacht van haar vader drijven Lucia als jonge vrouw uiteindelijk het dorp uit.
Meer dan tien jaar later leidt Lucia een chaotisch leven in de stad, het verleden lijkt begraven en vergeten. Tot ze telefoon krijgt. Het lijk van haar vader is gevonden. Tegen haar zin keert Lucia terug naar het dorp dat ze ooit bewust de rug toekeerde, terug naar het ouderlijk huis, waar ze terechtkomt in haar vaders best bewaarde geheim.

Ik las dit boek in minder dan 24 uur uit. Drie redenen: 1) het boek telt maar 213 pagina’s, 2) het was weekend en ik was veel thuis, 3) het leest vlot en laat je niet makkelijk los. Ik gaf het vier sterren op Goodreads, al had ik liever 4,5 gegeven. Voor een debuut is dit een geweldig boek. De verwachtingen waren best hoog want ik ben al jaren fan van Bedert haar muziek. En ik ben niet ontgoocheld. Ik kijk al uit naar het volgende!

De nachtegaal – Kristin Hannah

Het beste wat ik gelezen heb in 2019 - De nachtegaal

De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten. Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

Ik las nog niet veel oorlogromans, maar deze kan wel tellen. Het begin was oké, het verhaal begon pas aan mij te kleven toen ik 30% ver zat. En ik ben er gewoon ‘s nachts voor opgebleven om uit te lezen. Beklijvend mooi, ik gaf het zelfs 5 sterren op Goodreads. Kristin Hannah is echt uitgegroeid tot een van mijn favoriete auteurs, naast Isabel Allende.

Het wordt spectaculair. Beloofd. – Zita Theunyck

Het beste wat ik las in 2019 - Het wordt spectaculair. Beloofd.

5 oktober 13.34 u. Daar staat ze. Eenzaam op het lege perron, in een Franse stad. Niet in iemands armen. Niet haastig op weg naar de uitgang. Ze staat alleen op het perron, haar koffer naast haar. Tranen stromen over haar wangen. Zo langzaam dat je ze kan tellen. De trein die haar hier bracht, raast steeds verder weg. Op die trein ligt het enige op heel deze wereld waar Anna nog iets om gaf: een boek met daarin een envelop met 23 brieven. Dit is het verhaal van twee mensen. Het is een liefdesverhaal. En het is er geen.

Een boek om te verslinden en toch weer niet. Want het verhaal is zo teder, je wil niet dat het stopt. Zo erg genoten van het verhaal van Leonard en Anna. Het had gerust 200 pagina’s dikker mogen zijn. Ik kijk uit naar meer werk van deze auteur.

Heb je tips voor mij, welke boeken ik deze zomer echt moet lezen? Geef ze door via de comments hieronder, altijd benieuwd!


In deze post staan affiliate links naar bol.com, wat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij via zo’n link een aankoop doet.

5 reacties Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.