1ste communie: fotoboek + winactie

Het stond al eventjes op mijn to-do lijstje: een fotoboek van de eerste communie maken. Je weet wel, van die communie van vorig jaar. Kuch. Aangezien ik nu toch, ongewild, extra tijd heb, legde ik mezelf wat druk op. Nu of het komt er anders nooit van. Merci #grootgeluk2018.

Een lastige hobby

Fotoboeken maken, dat is nu iets dat ik eigenlijk wel heel graag doe. Ik heb er de voorbije jaren al tientallen gemaakt, meestal voor een speciale gebeurtenis (en vaak voor iemand anders). Toch heb ik, zoals veel mensen, een ongelooflijke achterstand in het maken van fotoboeken met jaaroverzichten, van reizen, en zelfs van onze huwelijksdag. Waarom?

Omdat ik fotoboeken maken echt een lastig karwei vind.

Ik ben een controlefreak. Denk je dat het voor zo’n iemand een makkelijke en snelle klus is om tussen honderden foto’s een selectie te maken? Om vervolgens die selectie te verdelen over pagina’s waarvan je de opbouw wikt en weegt? Ik wil geen fotoboeken waarvan de inhoud bepaald wordt door de software. Ik wil zelf nadenken over de volgorde van de foto’s, de compositie, het verhaal, het moet af zijn. Ook dat nog, perfectionistisch.

Eerste communie - fotoboek

eindelijk een fotoboek

Ik ging dus aan de slag. Het werd een tijdrovend jobke, maar wat ben ik content met het eindresultaat. Ik maakte het fotoboek met de software van smartphoto. Al jaren klant (van toen het nog extrafilm heette) en altijd heel tevreden van geweest. Ik koos voor een XL vierkant fotoboek en ging voor het maximum aantal pagina’s (100!).

Eerste communie - fotoboek

Het fotoboek werd opgebouwd volgens thema’s/hoofdstukken: niet enkel mooi en een leuke afwisseling in het boek, het maakte dat lastige proces van kiezen en selecteren een stuk makkelijker. Dit zijn enkele themapagina’s uit het fotoboek:

Eerste communie - Fotoboek - Themapagina Eerste communie - Fotoboek - Themapagina Eerste communie - Fotoboek - Themapagina Eerste communie - Fotoboek - Themapagina

Omwille van de privacy van de genodigden kan ik niet veel andere pagina’s uit het fotoboek tonen. Wel nog een van de favoriete pagina’s van de dochter:

Eerste communie - Fotoboek - Themapagina

papieren herinneringen

Ik bestelde ook fotoprints, voor heel de familie. Zo’n digitaal geprint fotoboek is mooi en praktisch maar wat als dochterlief later een foto van haar eerste communie wil ophangen of meenemen naar school? Prints to the rescue!

De foto’s gingen in bruine enveloppen, we plakten er een sticker op en de dochter bezegelde het met haar mooiste handschrift.

Eerste communie - Fotoprints en stickers

Winactie

Zin gekregen om ook een fotoboek te maken? Of om fotoprints en stickers (ideaal voor in vriendenboekjes) te bestellen? Top! Want misschien wordt jij wel de gelukkige van een bon van smartphoto t.w.v. € 25 + gratis verzending die ik mag weggeven aan één van mijn lezers.

Wat moet je doen om te winnen?

Simpel. Laat een reactie achter op deze post en vertel me welke fotoproducten jij wil maken met deze bon (Inspiratie nodig? Check de site van smartphoto).

Deelnemen kan tot en met dinsdag 1 mei. De ex-communicant zal met haar onschuldig handje een winnaar trekken. Deze wordt eind volgende week bekendgemaakt op de blog. Succes!

Eerste communie - Fotoboek - Themapagina

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

15 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Dat ziet er een mooi fotoboek uit! En vooral ook prachtige foto’s en herinneringen. Ik doe heel graag mee want moet nog steeds een fotoboek maken van het doopsel van mijn 2 zoontjes, ondertussen al 3,5 en 1,5 jaar geleden, de foto’s zijn geselecteerd, maar tijd om het album te maken heb ik nog niet gevonden, misschien geeft die kadobon wel het nodige duwtje in de rug.

 2. Héééééél herkenbaar. Ook al klant bij smartphoto van toen het nog extrafilm was, en ik maak ook heel graag fotoboeken en toch inderdaad, duurt het soms lang eer ik eraan begin. Van onze trouw maakte ik één voor mijn ouders, maar voor ons dus nog altijd niet -want dat moest specialer zijn (ik zal het voor onze 10de huwelijksverjaardag doen, denk ik :-), volgend jaar). Wat een mooi boek is het geworden en wat leuk die envelopjes met haar handschrift op.
  Ik heb net weer een lading besteld bij smartphoto, maar wat ik vergeten ben: kaartjes maken van de kinderen hun tekeningen om te versturen voor jarige vriendjes. En ze hebben sinds kort bloempotten met foto’s op, dat zou ik ook eens willen proberen!

 3. Wat een toffe indeling van Je fotoboek. Dat is ongetwijfeld een boek om te koesteren. Bij mij was er vorig jaar en is er dit jaar een lentefeest. Voor dit jaar wilden mijn dochter en ik graag wensblaadjes en magneetbuttons. Ideetjes genoeg om haar feest in te kleden 🙂

 4. Ik heb de communiekaartjes voor Mirthe bij Smartphoto besteld, heel content van! Kaartjes waren prachtig en supersnel geleverd, ideaal voor last-minute-mensen zoals ik. Bon wil ik wel winnen want zou graag nog wat communiefoto’s op groter formaat willen bestellen. Een fotoboek,daar ga ik mij niet aan wagen wegens gebrek aan tijd en geduld, maar als ik zie wat voor moois jij gemaakt hebt begin ik wel te twijfelen 🙂

 5. Zoonlief wordt hier bijna 1 jaar en eerlijk is eerlijk, ik zie er vaak tegenop om aan een fotoboek te beginnen! Maar als ik zie wat jij ervan gemaakt hebt & in combinatie met de bon van €25 zal ik wel motivatie en inspiratie genoeg hebben om er aan te beginnen…

 6. Jij hebt er weer iets speciaals van gemaakt, mooi. Opa en ik zouden dringend een fotoboek willen maken van onze kleinkinderen en tevens ook nog van onze laatste reizen. Zijn een paar keer begonnen met selectie van wat we erin willen maar telkens wordt alles terug opgeborgen. Wie weet als we de bon zouden winnen kan dit een extra stimulans zijn om toch verder te werken …

 7. Mooi gedaan met die thema’s! En oh zo herkenbaar, die reden waarom je achterloopt met fotoboeken…

  Ik doe ook graag mee, voor – wie weet eindelijk eens – een fotoboek. Al wordt het waarschijnlijk eerder een canvas, want mijn appartement kan nog wel wat wanddecoratie gebruiken 🙂

 8. Ik herinner mij nog het prachtige kleedje dat je had gemaakt. Op 10 mei doet mijn kleindochter haar eerste communie in een door haar mama zelf gemaakt kleedje. Een fotoboek zou hier zeer welkom zijn.
  Jouw boek kan als voorbeeld genomen worden, zeer mooi gedaan.

 9. Wauw! heel mooi fotoboek gemaakt! Ik maak de mijne ook altijd bij smartphoto. Ik sta wel achter met de jaar albums, dus zo’n bonnetje zou zeker handig zijn! Ik ben bezig met 2014!! #oeps

 10. Wat een leuk kleedje, wat een mooie dochter! Het was vast een fantastische dag, jullie zullen wel nagenieten als jullie dat album inkijken! Ik heb in mijn leven één keer een fotoboek gemaakt en toen zat ik met hetzelfde probleem als jij, uren heb ik er aan gewerkt, ontzettend veel uren. Sindsdien zoek ik andere manieren om foto’s een plaats in huis te geven en herinneringen levend te houden. Een ipad case met een foto, dat vind ik een originele manier, als de bon mijn richting zou uitkomen zouden mijn meisjes mijn tablet mogen opvrolijken, en ik zou er elke dag van genieten !

 11. Laat ons zeggen dat ik ook een communiefotoalbum te maken heb zeer binnenkort 😉 ik maakte alvast een klein “stoefalbum” via smartphoto voor de meter en de peter.

  Mag ik het superleuk vinden hoe je dit album ingedeeld hebt? Die moet ik onthouden voor Rémi zijn grote boek 🙂

 12. Heel erg mooi gemaakt! 🙂 Ik ben ook fan van Smartphoto. Ik heb onze jaarkalender daar laten maken en ik ben er heel tevreden van. Mijn dochtertje Elena wordt vandaag 6 en het zou leuk zijn om de waardebon te winnen. Dan kan ik de foto’s van het verjaardagsfeestje voor haar klasgenootjes van afgelopen zaterdag en de foto’s van het familiefeestje vandaag mooi bundelen! 😉

 13. Heel tof gedaan!
  Mijn volgende projectje is een fotoboek maken voor mijn dochter die net terug is van studiereis uit Zuid-Afrika met een overload aan foto’s…
  Een waardebon is dus zeker welkom 🙂

Laat gerust een reactie achter hier.