Smoothie bowl van rood fruit, pruimen en gember

Ook in de keuken van Anna Helena zijn er dagen dat het snel vooruit moet gaan. Het is dan terugvallen op improvisatie en gebruiken wat er voorradig is, zoals restjes in frigo en diepvries. Het idee voor deze smoothie bowl is ontstaan omdat er 4 bananen op de frigo lagen, op de rand van rotting. Omdat ik tegen voedselverspilling ben, besliste ik ze te gebruiken in een smoothie. Er lag nog een half pakje gedroogde pruimen in de frigo (die ook al lang op moest zijn) en in de diepvries vond ik nog restjes rood fruit. Ik voegde er wat pit aan toe (gember, al had het nog wat meer mogen zijn) en plantaardige eiwitten (hennepzaad). Geen extra zoetstof omdat de bananen al overrijp waren.

 

Soms moet je het echt niet moeilijker maken dan het is. Ik mixte, proefde, liet manlief proeven en was content. Gezien de iets dikkere textuur van de smoothie, besloot ik er een smoothie bowl van te maken: je giet de smoothie in een kommetje en doet er nog wat lekkere toppings op. Een bommetje!

Smoothie bowl van rood fruit, pruimen en gember

RECEPT: SMOOTHIE bowl van rood fruit, pruimen en gember (2 PERSONEN)

Benodigdheden:
250 gram mengeling rood fruit (diepvries)
2 rijpe bananen (zo’n 190 gram)
300 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
120 gram gedroogde pruimen
2 tl hennepzaad
10 gram verse gember (of wat meer als je houdt van pittig)

Bereidingswijze:
Snij de bananen en pruimen in stukken. Schil de gember en snij wat kleiner. Doe alle ingrediënten in de blender en mix. Aangezien we hier een smoothie bowl maken, mag de textuur redelijk dik zijn. Voeg gerust wat extra melk toe als het voor jou wat smeuïger mag zijn. Voor de toppings kan je bijv. granola gebruiken (zelfgemaakte uiteraard, volgens dit recept), geraspte kokos en gedroogd fruit (ook een restje uit de voorraadkast).

Ik eet deze smoothie bowl als ontbijt, maar je kan hem evengoed als lunch verorberen. Laat me weten of hij in de smaak valt!

Op zoek naar andere recepten voor smoothies? Check mijn recepten smoothie van mango en bosbessen en smoothie van frambozen, havermout en pecannoten.

— 40 dagen bloggen 2018: 5/40 —

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Oh wmoothie bowls. Ik heb er hier een heel kookboekje van liggen. Nu nog toepassen :-). Een goed idee om zo eens iets uit te proberen van dingen die op moeten. Deze klinkt- en ziet er alvast lekker uit.

Laat gerust een reactie achter hier.