Hapjes met TUC: 4 x toppings

Vanaf nu geen klassieke hapjes meer bij de aperitief: de combinaties van een TUC koekje met zoete en zoute toppings zijn eindeloos! 

Ik hou van aperitieven, van gezelligheid en van experimenteren in de keuken. Een paar keer per jaar nodigen we vrienden uit voor een etentje en ik geniet er dan van om nieuwe recepten te zoeken en te proberen, ook voor de borrelhapjes bij de aperitief.

Ik heb doorheen de jaren een aantal recepten voor hapjes verzameld die telkens een succes waren. Toch wou ik voor het bezoek van afgelopen maandag iets nieuw proberen.

origineel gebruik van een tuc

Ik las vorige maand op de blog van mama van vijf een recept van TUC koekjes met een zoete topping. Beetje gek vond ik dat, want wie belegt er nu zo’n koekje? Ik had dat alleszins nog nooit gezien. En breekt dat dan niet als je er iets op smeert?

Onlangs kwam ik gelijkaardige recepten tegen op Pinterest. Ik pinde er eentje van Laura’s Bakery op mijn bord Eten – Hapjes. Bij het zien van al die foto’s met belegde TUC’s als hapje, begon ik meer en meer de voordelen van zo’n belegd TUC koekje in te zien:

  • snel klaar
  • weinig voorbereidingswerk
  • veel smaakvariatie door het uitgebreide TUC gamma
  • origineel
  • extra gezellig doordat de gasten zelf hun TUC beleggen

Het was snel beslist. Merci Pinterest. Mijn collega’s kregen de vuurdoop van mijn TUC experiment.

Hapjes met TUC: 4 toppings

4 x toppings voor op TUC koekje

Ik koos voor 4 verschillende zoute toppings. Ik combineerde met TUC Original, TUC Cheese en TUC Salt&Pepper.

  1. Hummus van zongedroogde tomaten (potje uit Albert Heijn)
  2. Guacamole (potje uit Colruyt)
  3. Brie met granaatappelpitten (geïnspireerd op een ander gepind hapje)
  4. Mozarella met gandaham

Ik dacht ook nog aan pesto en gerookte zalm, of camenbert met schijfjes appel, of komkommer met een beetje tzatziki, … De combinaties zijn eindeloos, ook al omdat een topping anders smaakt op een TUC Cheese dan op een TUC Bacon. Op de website van TUC vind je heel veel inspiratie voor toppings.

Hapjes met TUC een aanrader?

Het zal wel zijn! De gasten waren aangenaam verrast en hadden er geen probleem mee om zelf een koekje te beleggen. De combinaties vielen in de smaak, zeker die van brie met de granaatappelpitjes. En die vrees voor het breken van een koekje bleek trouwens ongegrond!

Hapjes met TUC: 4 toppings

TUC koekje beter dan een toastje?

Dezelfde toppings op een gewoon toastje: dat is zeker ook een geslaagd hapje. Het TUC koekje geeft het hapje extra smaak en doordat er veel varianten zijn kan je veel experimenteren. Zo’n koekje is natuurlijk al een hapje op zijn eigen, dus wanneer je het belegt krijg je wel extra calorieën binnen.

En wat vond ik er zelf van? Wel ja, TUC koekjes zijn niet plantaardig. En aangezien ik de hapjes vooraf geprobeerd heb, heb ik dus gezondigd tegen mijn principes.  Ik heb zelfs van de toppings met kaas en vlees gegeten. Het moet dus écht wel lekker geweest zijn. #schaterlach 

Hapjes met TUC: 4 toppings

Is dit een hapje dat jij zou maken voor bij de aperitief? Weet je nog een leuke topping? Laat het me weten hieronder, ik ben benieuwd!

I love Pinterest. Af en toe maak ik iets dat ik gepind heb, dat is meestal een recept of een naaisel. Check mijn pin it & make it-pagina.

— 40 dagen bloggen 2018: 8/40 —

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

9 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wel, Tuc koekjes hebben we hier onlangs ook nog een keertje in huis gehaald. Die met zout want hier sukkelde eentje met lage bloeddruk… Er bestaan nu zelfs mini’s van – die vind ik ook wel fijn. Gewoonlijk haal ik crackers/mini toast in huis om te beleggen. De combi met zo’n Tuc koekje, dat vind ik nu wel een goed idee. Leuk!

Laat gerust een reactie achter hier.