Smoothie van mango en bosbessen

Hoe graag ik ook kookboeken doorblader en recepten zoek op Pinterest, blogs of Google, af en toe doe ik niets liever dan zelf een gerecht uit mijn mouw te schudden. Geen speciallekes maar gewone dagelijkse kost volgens mijn eigen interpretatie en smaak.

Dat ik fan ben van smoothies als ontbijt heb ik hier al eerder gedeeld, inclusief recept voor een fruitige roze smoothie met frambozen en havermout. Het mag je dan ook niet verbazen dat ik een nieuw recept voor een smoothie heb bedacht. Even lekker dan de vorige, maar … anders. Sorry, ik moet duidelijk nog werken aan mijn chefkokjargon.

Ik koos voor ingrediƫnten die ik standaard in huis heb en allemaal te vinden zijn in pakweg de Colruyt. Dus ook jij kan met dit recept aan de slag!

Smoothie van mango en bosbessen

recept: Smoothie van mango en bosbessen (2 personen)

Benodigdheden:
250 gram diepvries mango
100 gram diepvries bosbessen
500 ml plantaardige melk (smaak vrij te kiezen)
4 el havermout
2 el hennepzaad (vol plantaardige eiwitten)
2 el agavesiroop (of honing)

Bereidingswijze:
Gooi alles in de blender en mix. Proef en voeg eventueel nog wat zoetstof of melk toe. Simpeler dan dit wordt het echt niet. En dankzij de havermout is deze smoothie best stevig.

Smoothie van mango en bosbessen

De maatbeker is niet very stylish maar wel erg praktisch om dit soort ontbijt mee te nemen naar het werk.

Wil jij deze smoothie van mango en bosbessen eens proberen? Laat me weten wat je er van vindt!

5 reacties Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.