1 jaar quotes van een quote lover

Ben jij een quote lover? Zo iemand die foto’s met quotes op een duim geeft op Facebook of een hartje toewerpt op Instagram, die quotes pint op Pinterest in een mapje Quotes met de bedoeling ze ooit te gebruiken op bijvoorbeeld een kaartje naar een vriendin? Hou je van zinnen die je doen nadenken over jouw situatie, die een mogelijke oplossing aankaarten voor een probleem dat je niet langer kan ontkennen, die jouw zelfvertrouwen een boost geven, die je geruststellen dat alles goed komt? Geloof je in de kracht van woorden, uitgesproken of niet, kort en gebald, zonder verdere context?

Ja? Lees dan gerust verder.
Nee? No prob. Maar lees alsjeblief ook verder. Misschien verras ik je wel.

Ik ben een quote lover en en wil die liefde graag doorgeven via mijn blog. Het voorbije blogjaar heb ik elke maand een quote losgelaten op mijn lezers, in de rubriek inspirerende woorden. Een zin die op dat moment aangaf wat ik nodig had (bijv. rust) of waaraan ik de komende maand wou werken (bijv. focussen op de kleine gelukjes). Ik vertelde er mijn verhaal bij en dat maakte geregeld wat reacties los. Het moge dan niet mijn meest gelezen artikels zijn, het zijn wel de meest persoonlijke en ik hoop dat ze hebben aangezet tot een stukje zelfreflectie. Quotes gaan de wereld niet verbeteren, maar ze kunnen voor jou wel een verschil maken.

Normaal was het de bedoeling om hier vandaag een nieuwe quote te posten. In mijn tweede blogjaar ga ik het anders aanpakken. Geen nieuwe quote meer elke eerste van de maand, ik ga er eentje posten wanneer ik daar nood aan heb. Hoe vaak dit dan is, dat zie ik dan wel. Ik heb zo’n vermoeden dat mijn zwak voor inspirerende woorden niet snel over zal zijn.

Na 1 jaar zijn er hier 11 quotes de revue gepasseerd. Ze verdienen het om nog eens in de spotlight gezet te worden. Hartje voor elk van hen!

Quote lover - overzicht 11 quotes

Welke van deze 11 quotes zou jij boven je bed hangen? Of heb je een andere favoriete quote? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

11 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Accept what is. Let go what was. Believe in what will be.

    Gedachten over loslaten, positivisme en vertrouwen in de toekomst… Een hartverwarmende en hoopvolle quote.

  2. Hier ook een grote quotes fan. Af en toe post ik er ook wel eens eentje (in ‘Dinsdag, bezindag’). Houd hier zelf een schriftje (ik noem het Mijn gouden boekje) bij waarin ik dan allerlei quotes noteer. Er zit zoveel wijsheid in hé, ook in die van jou hier.

Laat gerust een reactie achter hier.