Gelukjes van de voorbije week #3

Ik weet niet hoe jouw week was, maar die van mij was best wel oké. Geen speciale activiteiten of grootste dingen, integendeel, ik had mijn handen vol met mijn twee dochters thuis. En toch vond ik het een ideale gelegenheid om mijn gelukjes van de voorbije week in de kijker te zetten, dat was al geleden van het begin van dit jaar.

In de rubriek gelukjes van de voorbije week neem ik de tijd om stil te staan bij wat me blij gemaakt heeft de laatste zeven dagen. Ik merk dat door dit bewust te doen, terugkijken naar de goeie dingen, je er langer van geniet. En ze ook meer weet te appreciëren.

Mijn gelukjes in de week van 31 juli:

Met stip op nummer 1: lezen! Dat was een eeuwigheid geleden (toch lezen van fictie), en voor een liefhebber van boeken pikte dat wel, geen enkele leespoging lukte. Dat de volgende opdracht van de Perfect?-challenge elke dag 15 minuten lezen is (en dat ik daar al sinds begin juli naar uitkijk) heeft me, vermoedelijk, dat extra duwtje in de rug gegeven. Ik nam de kinderen mee naar een binnenspeeltuin, noteerde eerst een paar to do’s in mijn bullet journal en nam dan het boek ter handen dat ik in de zomer van 2011 las, tot op 30 pagina’s van het einde. Het verhaal van Inge en Mira zat na al die jaren vaag in mijn hoofd dus van een aantal personages wist ik hun rol niet meer, maar dat was geen belemmering om het boek van Marianne Fredriksson die namiddag uit te lezen. Ein-de-lijk. En ik was voorzienig geweest door een tweede boek mee te brengen, eentje van mijn favoriete auteur Isabel Allende. Ik was verbaasd dat het vlot ging en dat mijn ogen niet moe werden, een van de redenen waarom eerdere pogingen steeds mislukten.

Twee dagen later las ik ’s avonds verder. Hiervoor moet ik het plafondlicht aansteken en dat is verre van gezellig (en ook een reden om ’s avonds geen boek te lezen in de zetel), maar voor een halfuurtje viel dat best goed mee. Dus werd het herhaald, niet elke dag, maar hé, meer dan ik voor mogelijk hield. Zondag genoten we van een dagje thuis en las ik zowaar meerdere hoofdstukken. Dit alles klink in het hoofd van een geoefend lezer nu waarschijnlijk zeer bizar, zo van waar maakt die nu spel van, maar geloof me: dit is iets heel bijzonder voor me. Vergelijk het met het weerzien van een oude liefde. Een moment om te koesteren.

Gelukjes van de voorbije week #3 - lezen

De Samson&Gert zomershow meepikken tijdens een dagje quality time met de dochters. Dat is nu al verschillende jaren op rij dat we in de zomer minstens 1 x naar Plopsaland gaan en dan ben ik steeds benieuwd naar die momenten waarop Gert en de burgemeester de slappe lach krijgen. Zalig gewoon! En de kids, die genieten ook elk jaar meer en meer van de show én de moppen.

Gelukjes van de voorbije week #3 - Samson&Gert zomershow

Aan de slag gaan met tricot, een stofsoort waarmee ik doorgaans weinig werk. Vele naaisters hebben daar een naaivrees voor, ik dus ook. In mijn stoffenkast lag al 3 zomers een tricot van Lillestoff te wachten en als ik het lapje nu niet onder mijn machine ging leggen, dan ging ik er volgend jaar alleszins niets meer voor mijn eigen dochters uit kunnen maken. Ik koos voor het gratis patroon van de Lotta rok van Emma & Mona, toepasselijk want het ging een rokje voor mijn Lotta worden.

De lap stof was net te klein waardoor ik één van de zes rokdelen op zijn kop moest uitknippen. Die naai ik dan wel op de kant van de poep, niemand die dat ziet. Tijdens een tussentijdse pasbeurt viel de rok-in-wording gewoon van haar gat, en ik had nog wel een 98/104 gemaakt (in confectie draagt ze 110). Gelukkig hadden we een redder in nood: grote zus mocht ook passen en wat was ik blij dat het rokje bleef hangen, zonder spansporen. Over de kwaliteit van de afwerking ben ik niet helemaal tevreden, geen overlock in huis hebben is op zo’n moment wel een gemis, maar kijk de stof is verwerkt, ik heb mijn tricotvrees eventjes overwonnen en de dochter is blij met haar nieuw rokje. Win win!

Gelukjes van de voorbije week #3 - naaien tricot rokje

De dochters zien genieten. Ik vind het geen makkelijke opdracht om een hele week met hen alleen samen te zijn. Twee drama queens in huis hebben, dan wordt je geduld veelvuldig getest. Terwijl zij spelen wil je zelf iets gedaan krijgen (zoals het opruimen van de schoolspullen en dan een schattig briefje vinden) maar dat kan nooit ongestoord. Het botst dus al eens, tussen moeder en dochters. Maar dat maken we goed met momenten van samen spelen, een daguitstap, er echt voor hen zijn. En van die momenten samen, daar geniet ik dubbel en dik van!

Gelukjes van de voorbije week #3 - dochters genieten

Ik wens je een fijne nieuwe week toe en vergeet niet jouw eigen kleine gelukjes te koesteren!

5 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Hahaha voor die spansporen ;). En zo loopt Lotta weer eens een rokje mis zeg!
    Hoera voor het kwartiertje – en zelfs de meerdere hoofdstukken – lezen; ik lees zelf veel en ben nog iedere dag blij met mijn overstap naar een ereader. Ik kon het op voorhand niet vermoeden – ook ook niet geloven – maar ik denk dat ik sindsdien geen enkel papieren boek meer las – dat ingebouwde lichtje zodat ik ’s avonds en ’s nachts zonder licht kan lezen doet er veel aan!

    1. Ik was van plan zo een ereader te huren in de bib en die mee te doen op reis, maar na vorige week durf ik mijn twee ongelezen papieren boeken in mijn koffer te gooien. Eerst die uitlezen en dan zie ik wel weer ????

Laat gerust een reactie achter hier.