Kan ik 1 week zonder mijn comfort food?

Ik mag mijn eetpatroon dan wel drastisch omgegooid hebben en mijn inname van dierlijke vetten tot bijna nul herleid hebben, helemaal gezond eten doe ik nog niet. Want ook mijn groenere ik valt nog steeds als een blok voor een pak chips en een zakje borrelnootjesVoilà, nog een bekentenis deze week.

Chips en nootjes, dat is mijn favoriete comfort food. Ik kan er nooit aan weerstaan: van zodra het thuis in onze voorraadrekken ligt, is elke gelegenheid goed om een zak te openen. Dit is de reden dat ik probeer geen chips en nootjes meer mee te brengen van de winkel. Als het er niet is, kan ik het ook niet opeten. Deze methode werkt vrij goed maar is niet waterdicht. Ik doe meestal de boodschappen, dus ik kom wekelijks in de verleiding om een pak chips of een zak nootjes te kopen. Het vermijden van die winkelgangen is niet altijd mogelijk. Dus ja, ik bijt vaak op mijn tanden. Maar soms kan ik niet anders dan toegeven. Om gelegenheden te vieren met man en kids, om bezoek iets aan te bieden én om mezelf te verwennen. Daar is toch niets mis mee? Behalve de portie en frequentie misschien.

Een week zonder chips en nootjes - opdracht 4 perfect?-challenge

Toen ik de vierde* opdracht van de Perfect?-challenge las, een week leven zonder datgene dat je te veel eet of drinkt, wist ik meteen wat me te doen stond.

Deze zomer gaan bloggers wekelijks een challenge aan, in de zoektocht naar het “perfecte” leven. Thema’s die aan bod komen: ontspullen, ontspannen, grenzen verleggen, lezen, onthouding, … Op zondag vertellen we eerlijk en oprecht of die challenge bijdraag tot een gelukkigere levensstijl. Meer info op de blog van organisatrice Miss Pixie.

Opdracht 4: Een week zonder chips en nootjes

Mijn aanpak

Ik had niet echt een plan. Op maandag deed ik de boodschappen en toevallig, echt waar!, ben ik de chipsafdeling niet gepasseerd. Omdat ik niet vaak passeer aan een Albert Heijn winkel, bracht ik wat snacks mee die ik in de Colruyt niet vind. Misschien onbewust ter compensatie? Die zakjes nakd zijn trouwens héél lekker.

Een week zonder comfort food chips en nootjes - alternatieven

Op woensdag sprong ik snel binnen in de Aldi en daar passeerde ik wel langs de chips en nootjes. Dat pikte toch wel eventjes. Ik bracht een doos gezouten pecannoten mee: deels ter compensatie, deels omdat je die in de Colruyt niet vindt en ik wou weten hoe ze smaakten (njammie!) want was het onlangs tegengekomen in een recept.

Op vrijdag liep ik even Kruidvat binnen en daar waren de verpakkingen van Pringles naar mij aan het lonken. Snel doorlopen Anna Helena! ’s Avonds ging ik op babybezoek en waren er geen chips of borrelnootjes als knabbel. Oef! Bij een glaasje Kriek zou het wel héél lastig geweest zijn om de verleiding te weerstaan.

En aangezien we geen chips of nootjes in huis hadden, kon er dat op zaterdagavond ook niet gegeten worden.

Het resultaat

Ja, ik kan een week zonder mijn comfort food. Dat wist ik eigenlijk al wel, want het is niet dat ik standaard elke week chips of nootjes eet. De challenge gaf me wel een extra reden om te weerstaan aan de verleidingen, anders was ik misschien wel gezwicht. Het is die extra reden die ik vaker in mijn hoofd moet hebben in de toekomst. Helemaal zonder chips en nootjes leven zie ik niet gebeuren, dat hoeft ook niet, maar ze eens vaker laten staan in de winkel, dat moet lukken.

Zijn er hier nog fans met dezelfde soort comfort food? En kan je er aan weerstaan?

* Heb je het verslag van opdracht 2 en 3 gemist? Dat klopt. Opdracht 2, elke dag yoga, heb ik niet gedaan omdat ik met mijn gezin dan een weekje op vakantie was. Het leek me niet ideaal om dan te starten met iets nieuws, want ik heb geen ervaring met yoga. Opdracht 3, elke dag een karwei doen dat je al lang uitstelt, heb ik maar half meegedaan. Ik heb de knutselbak uitgemest, ik heb een stapel gekochte kleren van labels ontdoen en weggelegd, en ik heb wat orde gebracht in de “kaartjeskast”.  

11 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Goed gedaan hoor! Ik ben een grote emo-eter 🙂 Het lief gaat hier boodschappen doen en dan brengt hij bewust geen koekjes, chips of dergelijke mee en dat helpt wel enorm om er van te blijven. Grootste uitdaging is altijd de snoepautomaat op het werk, al probeer ik ook daar wel wat van weg te blijven. Helemaal zonder hoeft inderdaad niet, maar het andere uiterste (elke dag) ook niet 🙂

    1. Flink van het lief ???? Met een snoepautomaat heb ik op een vorig werk weinig moeite gehad, maar het zou nu ook niet vlak aan mijn bureau moeten staan ????

  2. Ha ik deed dezelfde challenge. Leuk om jouw ervaringen te lezen! Ik at wel iedere avond chips dus ik vond het wel niet zo makkelijk. Het beste plan is inderdaad niet kopen. Bij mij niet zo een groot probleem aangezien mijn man normaal de boodschappen doet en die kan er beter afblijven dan ik, maar soms MOET hij toch van mij. Dat ga ik nu toch terug proberen volhouden. Een tip die echt wel werkt is boodschappen doen met een volle maag, dan koop je minder, heb het al geprobeerd en het werkt echt!

    1. Elke avond? Dat zou ik nu ook niet volhouden 🙂
      Met een volle maag gaan winkelen, ik weet het, maar dat helpt niet echt bij mij. Van zodra het in mijn vizier komt, ben ik al een vogel voor de kat.

Laat gerust een reactie achter hier.