Inspirerende woorden #10

Het startschot van de zomervakantie is gegeven. Twee maanden tijd voor de kinderen om te spelen, te ontspannen en in de verste verte niet te denken aan school en leren. Voor de ouders verlopen die 62 dagen niet altijd even relax. Want naast kwesties van opvang en rondrijden voor die opvang, zit je met een verlangen om die vakantie zo tof mogelijk in te kleden voor je kind, niet? En niet enkel voor je kind, maar toch ook voor jezelf? Ik pik dit verlangen vaak op, in mijn omgeving, in mijn social media feeds en bij mezelf. Alsof alles afhangt van die zomer. En dat die onze gelukkigste periode van heel het jaar moet zijn.

Ja, de zomer is leuk. Ja, in die twee maanden mag je genieten en profiteren van het uitpuilende aanbod aan festivals en uitstappen. Ja, je mag zelfs op reis gaan en beweren dat je alle boeken hebt uitgelezen die in je koffer zaten. I will not believe you.

Geniet. Met maten. En met mate. Leg jezelf niet te veel druk op. Je hoeft niet overal bij te zijn. Je moet je leesachterstand niet wegwerken. Het is oké om de knutselwerken van school pas op te bergen in september (of later), om op zondag thuis te blijven en nee te zeggen tegen een plaatselijk event, om aan de rand van het hotelzwembad enkel oog te hebben voor je kinderen en niet voor je sudoku, om blij te zijn met een vakantie in eigen streek, …

Niets hoeft, alles mag.

Met die instelling ga je meer genieten van je zomer, denk je ook niet?

Ik ga het alvast proberen. Daarom is mijn summer bucket list vrij beperkt:

  • afspreken met een ex-collega in de pop-up bar van Madam Bakster in Brugge
  • naar de film met manlief in onze kinderloze vijfdaagse
  • 1 boek meenemen voor tijdens les vacances en France
  • voorbereiden van activiteiten voor een familieweekend
  • fietsen met de jongste dochter
  • verrassingen uitwerken voor de eerste blogverjaardag
  • meedoen aan de Perfect?-challenge
  • recepten voor gezonde snacks uitproberen
  • rimpelrok en shortje naaien

Daarnaast wil ik ook ontspullen, die knutselwerken opbergen, een fotoboek van de communie maken, de salontafel ontdoen van al het papierwerk, de kaartjes van de communie opbergen, een paar kilo’s afvallen, een artikel voor mamabaas.be schrijven en nog zoveel meer, maar ik weet nu al dat dit niet allemaal haalbaar is. En dat dit meer dan oké is. Ik ga al blij zijn als ik alles van mijn summer bucket list kan afchecken.

Geniet van je zomer, van de kleine gelukjes die ze brengt!

Inspirerende woorden - Quote: it's the little things that make life big

Elke maand drop ik hier een quote ter inspiratie. Je kan de vorige inspirerende woorden gerust nog een keertje nalezen.

5 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Vakantie zoals het hoort: niets hoeft, alles mag. En je kids happy = ouders happy. Vind ik een gezonde ingesteldheid. Ik werk nog even door maar die vakantiemodus, die komt er ongetwijfeld ook wel aan vroeg of laat. Geniet ervan ;-).

Laat gerust een reactie achter hier.