Smoothie van frambozen, havermout en pecannoten

Weet je wat ik zo leuk vind aan plantaardig eten? De oneindige mogelijkheden die je hebt om je dag met iets lekkers te beginnen. Meestal kies ik als ontbijt een havermoutpapje of een smoothie. Beperkte keuze? Helemaal niet! Want je kan eindeloos variëren in de gebruikte ingrediënten en toppings.

Het afgelopen halfjaar heb ik al tientallen smoothies gemaakt, uit The Green Happiness, One Healthy Family en Deliciously Ella. De ene al lekkerder dan de andere, telkens heel verschillend in smaak. Vroeger dacht ik dat een smoothie een sapje was om tussendoor te drinken. Wie heeft er daar nu mee gegeten, met zo’n klein flesje sap? Nu weet ik wel beter. Met een smoothie kom je gezwind de ochtend door en heb je vaak geen trek meer in iets zoet zo rond een uur of 10. Het is ook de ideale manier om extra voedingsstoffen toe te voegen, in de vorm van lijnzaad, hennepzaad, chiazaad, …

Nog een voordeel van een smoothie? Maak het de avond ervoor al klaar, zo spaar je tijd uit ’s ochtends. Ook al duurt het echt niet lang. Bijna even snel als boterhammen smeren. En het is zoveel lekkerder. En als je dan toch bezig bent, maak maar meteen 2 porties en bewaar in de koelkast. Win win situatie!

Het enige dat je nodig hebt om een smoothie te maken is een blender. Dat ik dit toestel niet meer kan missen in mijn keuken, dat wist je al.

Met al de inspiratie uit die kookboeken ging ik aan de slag om een eigen smoothie te maken. De smaak zat meteen goed, dus ik deel het recept hier maar al te graag.

Recept fruitige ontbijt smoothie

Recept: Smoothie van frambozen, havermout en pecannoten (2 personen)

Benodigdheden:
400 gram frambozen (diepvries, 1 uur ontdooid op kamertemperatuur)
4 rijpe bananen (hoe rijper, hoe liever)
60 gram havermout
40 gram pecannoten
2 el kokosroom
1 el lijnzaad
1 el agavesiroop
120 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)

Bereidingswijze:
Snijd de bananen in stukjes en doe in de blender. Voeg de havermout en pecannoten toe. Vervolgens voeg je de kokosroom, lijnzaad en agavesiroop toe. Leg de frambozen hierop en giet er de melk over. Mixen maar! Is de textuur van de smoothie nog te dik? Voeg dan een beetje extra melk toe.

Recept fruitige ontbijt smoothie

Zou je dit aandurven om te maken en te eten als ontbijt? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Smoothie - instagram foto

8 reacties Voeg de jouwe toe
  1. als 1 van die gelukkige collega’s van manlief net mogen proeven…hemels….nogmaals dankjewel voor je inspiratie 🙂 !

Laat gerust een reactie achter hier.