Inspirerende woorden #9

Het was best vermoeiend, die meimaand. Niet enkel door het communiefeest: ik had last van storingen in mijn lichaam en geest. Zonder aanwijsbare reden, zonder een trigger. Wat dan nog meer zorgen met zich meebracht. Waarom nu? Wat is er aan de hand? Op zo’n dagen lijkt alles fout te lopen, is het minste al te veel en verdraag je evenveel van je huisgenoten als een hond een kat. Wat haat ik dat gevoel!

Gelukkig word ik steeds beter in het me wapenen tegen zo’n dagen. Probeer ik sneller mijn mindset te veranderen door te focussen op de plezante momenten van de dag, hoe kort ook, en hiervan te genieten:

 • de kids die elkaar knuffelen na een ruzie
 • de rozenstruik in volle glorie
 • de hartverwarmende reacties op mijn patroontesten
 • het inwisselen van cadeaubonnen
 • het doorbladeren van nieuwe kookboeken (binnenkort meer hierover!)
 • chatten met een ex-collega
 • een pot Ben&Jerry’s delen met mijn man
 • een plantaardig ijsje eten tijdens een dagje Plopsaland met de jongste
 • de oudste die voorleest aan de jongste

Hebben zo’n kleine dingen voldoende impact om een negatief gevoel om te buigen naar een positief? Meestal wel ja. Als je jezelf er voor open stelt en het toelaat. Het is oh zo makkelijk om je te verliezen in het ik-heb-een-slechte-dag-gevoel. Maar eigenlijk is het even makkelijk om dat gevoel aan de kant te schuiven en enkel maar te denken aan de dingen en situaties die er echt toe doen: die jou een fijn gevoel geven.

Van mindset veranderen wordt mijn voornemen voor deze maand, ook die van jou?

Quote - Every day may not be good, but there is something good in every day

Elke maand drop ik hier een quote ter inspiratie. Je kan de vorige inspirerende woorden gerust nog een keertje nalezen.

8 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik weet het. Er zijn dagen dat er van dat voornemen niets in huis komt. Maar het zit wel altijd in mijn hoofd. Om het toch te proberen.

Laat gerust een reactie achter hier.