Bedankt juf, ze heeft er van genoten!

Toen ik op 1 september begon met deze blog, startte mijn oudste dochter in het eerste leerjaar. Een mijlpaal! Gedaan met kleuterstreken, een nieuwe wereld van leren lezen, schrijven en rekenen ging voor haar open. Dat ze het goed ging doen, daar had ik alle vertrouwen in. Soms wat ongeduldig en te snel foert!-zeggend, soms wat te perfectionistisch en moeite hebben met fouten. Een crème van een kind zei de juf op het eerste oudercontact. Het is ongelooflijk welke weg ze heeft afgelegd, hoe haar lezen en rekenen geëvolueerd is op die 10 maanden. Een schooljaar om te koesteren!

Bedankt juf - Eerste schooldag

Na een schooljaar met 3 juffen, startte de jongste dochter in het tweede kleuter met 1 juf. Jong en gemotiveerd, met het hart op de juiste plaats. Op het eerste oudercontact begon ze meteen met een karakterschets van onze pittige Lotta. Geen holle woorden als “Jaja, ze doet het goed, het is een flinke” maar “Ze is wel wat wisselvallig hé, ze doet x en soms xx”. Ik was verrast van zo’n analyse maar wel heel dankbaar. Ze werkte een schema uit om de woedeaanvallen te verminderen, knutselde met haar knijpballetjes. Die extra tijd en hulp heeft zijn vruchten afgeworpen. Toch op school. In januari kreeg ze er een juf bij en die overgang verliep zonder probleem. Op het laatste oudercontact waren er alleen maar lovende woorden voor de dochter. Met nog steeds geweldige imitaties van haar gedrag. Hilarisch. Ik zou het niet beter kunnen doen.

Dus ja, ik vond dat de juffen wel een cadeau verdienden bij het einde van het schooljaar. Uiteraard eentje met veel liefde gemaakt en een persoonlijk accent. Inspiratie haalde ik op Pinterest en gaf er dan nog een eigen twist aan. Je kent me intussen hé.

Omdat mijn dochters zo genoten hebben van hun juffen maakte ik granola.

Bedankt juf! Cadeau potje granola

Labels komen van Action, stickers van Hema en Flow magazine. Leve die voorraad stationery. Potjes komen ook van Action.

Bedankt juf! Cadeau potje granola

Ik liet Ines haar eigen labels schrijven. We hebben er maar 1 weggegooid. Note to myself: voorzie altijd een oefenblaadje.

Bedankt juf! Cadeau potje granola met label

Omdat Lotta zoveel liefde voelt voor de juf die haar vanaf de eerste schooldag heeft doen groeien, maakte ik iets extra voor haar: een An-tasje.

Bedankt juf! Cadeau An tasje

Volgens Lotta is rood de lievelingskleur van de juf. Maar wie weet heeft ze dat gewoon verzonnen, haar fantasie kennende … Binnenin liet ik haar zelf haar naam schrijven met een textielstift.

Bedankt juf! Cadeau An tasje

Door verstrooidheid (of was het door teveel getetter op de tweewekelijkse naaiavond) naaide ik 2 x paspel aan het zakje. De afwerking is hierdoor niet 100% maar ik vind het wel iets hebben, die dubbele rand. Hoera voor lachen met je eigen stommiteiten.

Bedankt juf Celien, Carine, Annemie en Lies, mijn dochters kijken met veel plezier terug op het voorbije schooljaar. Geniet van jullie vakantie! En misschien vind je in die twee maanden wel even de tijd om zelf granola te maken? Het is echt niet moeilijk!

Recept bedankt juf-granola

Er bestaan duizend en één recepten om granola te bakken. De granola uit Dagen Zonder Vlees 2 smaakte heel lekker, net zoals de krokante quinoa granola uit Easy Vegan met Julie (review komt er volgende week aan). Toch besloot ik een eigen variant te maken, met de ingrediënten die ik in huis had.

Granola is een mengsel van granen, noten, pitten en zaden, aangevuld met wat vet- en zoetstof, dat je roostert in de oven. Gebruik het als topping bij je yoghurt, havermoutpap, stukken fruit, pudding, ijs, … Lekker en gezond!

Benodigdheden:
200 gram havermout
25 gram gebroken lijnzaad
25 gram chiazaad
25 gram pompoenzaad
25 gram zonnebloempitten
50 gram pecannoten
50 gram amandelnoten
50 gram (ongezouten) cashewnoten
25 gram walnoten
25 gram amazonianoten
20 gram kokosolie
3 el agavesiroop
1 tl kaneelpoeder
1 tl speculaaskruiden
1 tl kardamon
2 ml vanille aroma
snuifje zeezout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 150° C. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en meng. Ik heb de noten in grote stukken gesneden maar je kan dit zo groot of klein doen als je zelf wil.
2. Voeg de kruiden en vanille aroma toe. Voeg gerust wat meer toe als je houdt van kaneel (of minder …). Laat de kokosolie smelten en giet samen met de agavesiroop over het mengsel. Roer alles goed om.
3. Leg op een ovenplaat een velletje bakpapier en verdeel hierop het mengsel. Zet zo’n 45 minuten in de oven. Check regelmatig om te zien dat het niet aanbrandt. Roer na 20 minuten het mengsel eens om.

Recept granola à la Anna Helena

Met dit recept maak je ongeveer 600 gram granola. In een luchtdichte pot is deze zeker 1 à 2 weken houdbaar. Maar ik garandeer je dat hij eerder op is.

Bedankt juf! Cadeau potje granola met label

Hopelijk valt het potje notenverzameling in de smaak!

Ben jij een fan van granola? Ik hoor het graag als je mijn versie maakt!

13 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Ik kreeg tijdens één van mijn laatste consultaties ook een bokaal zelfgemaakte granola van een cliënt. Heerlijk als je op die manier bedankt wordt <3

  De juffen hebben chance!

  1. Oh, ook leuk! Het is ook heel plezant om te geven, ik denk dat dit zo mijn standaard klein geschenkje wordt …

 2. Maar zo leuk! Ik maakte vorige week ook granola om te trakteren voor Juliette haar eerste verjaardag in de crèche. Ik moet er nog eens over bloggen 🙂

 3. Volgende keer maak ik jouw granola, ziet er heel lekker uit! En ik herken de stickertjes op de bokalen. Gisteren ook 2 van dat blad in de Flow gehaald 😉
  Wat een leuke ontdekking ook, je blog. Ik kende die nog niet…

 4. Tof dat je het receptje op je blog zette! Ik zal het zeker eens uitproberen! Nu ik niet meer van je dochter in de klas kan genieten, moet ik het op een andere manier zoeken!!! Jouw granola smaakt naar meer… Benieuwd of ik dat kan evenaren!? Fijne vakantie!
  juf Annemie

 5. Oh mmm lekker zelfgemaakte granola. Die is hier ook snel op als ik die zelf maak. Om van te smullen…en blijven smullen. De juf was hier ongetwijfeld blij mee.

Laat gerust een reactie achter hier.