Inspirerende woorden #8

Je hebt mensen die nooit achterom kijken en genieten van de weg die voor hen ligt en je hebt mensen die enkel vooruit gaan als ze regelmatig over hun schouder kijken. Ik behoor tot de laatste soort.

Ik sta graag stil bij welke weg ik al heb afgelegd, welke obstakels ik moest overwinnen (of niet), wat ik heb achtergelaten en wat ik heb meegenomen. Zeker op symbolische data blik ik graag terug naar wat was. Om dan – meestal – vast te stellen dat het nu beter is. Dat ik geleerd heb van mijn fouten of dat ik gegroeid ben als persoon door die ervaring. Door achterom te kijken apprecieer ik meer wat ik heb en wie ik ben.

Het voorbije jaar was een levensles in accepteren dat het leven zijwegen neemt ook al negeer je die staalhard, in loslaten van idealen en principes en in geloven in jezelf, in wat je echt nodig hebt en in wat je zelf kan.

Had ik het anders gewild? Ja. Of wacht, nee toch niet. Ik heb zoveel bijgeleerd over mezelf. Ik heb mezelf uitgedaagd om in moeilijke situaties positief te blijven. Ik heb knopen doorgehakt, waardoor ik oa. deze blog ben gestart. Dus ik ben eigenlijk wel blij met de ingeslagen zijweg.

Ik weet nu dat ik tegen een stootje kan. Dat niet elke tegenslag een nederlaag hoeft te zijn. Dat het oké is om te luisteren naar je innerlijk kompas. En voor dat besef, kijk ik graag eens een keertje over mijn schouder.

Quote: accept what is, let go what was, believe in what will be

Elke maand drop ik hier een quote ter inspiratie. Je kan de vorige inspirerende woorden gerust nog een keertje nalezen.

3 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Dit is zo herkenbaar. Levenslessen die men meekrijgt om dan verder op dat mooie pad te gaan. Het is mooi om achterom te kijken, everything happens for a reason… 😉

Laat gerust een reactie achter hier.