Inspirerende woorden #7

Een maand geleden begon ik vol goede moed aan 2 uitdagingen. Ik deelde hier toen 5 principes om elke uitdaging aan te gaan. Heb ik naar mijn eigen woorden geluisterd? Heb ik het tot nu toe goed gedaan? Of heb ik een aanmoediging nodig? Even een update!

  1. dagen zonder vleeszoals verwacht heb ik hiermee weinig problemen ondervonden. Ik heb wel eens gezondigd, oa. in een weekend bij mijn ouders, toen een pistolet met preparé toch wel vree goe smaakte. De andere dagen deed ik van kookboekweek van Deliciously Ella en One Healthy Family (verslag komt er nog aan), en van #vegan recepten via Pinterest. Als ik eventjes goed tel, dan ben ik al 90 dagen plantaardig aan het eten. Hoe zot is dat. En nog steeds zonder het gevoel dat ik iets te kort kom of dat ik lekkers moet laten staan.
  2. 40 dagen bloggen: ik was van plan om mijn weekritme van ongeveer 2 posts per week aan te houden. Vorige week heb ik dit niet kunnen waarmaken: slechte planning, andere prioriteiten. Ik had het er eventjes moeilijk mee maar vond het uiteindelijk zinloos om mezelf te forceren voor … tja, een regel die ik mezelf had opgelegd. Dus liet ik het los (jaja, let it go) en dat voelde verrassend bevrijdend. Ik zie heel veel bloggers die meedoen aan 40 dagen bloggen het ritme niet volhouden en bijna ieder voelt de nood om daarover te schrijven, precies vanuit een of ander schuldgevoel. Jammer! Maak de volgende keer je doelstelling een tikkeltje realistischer, je kan dan nog altijd meedoen aan de uitdaging én je geniet er zoveel meer van.

Beide uitdagingen lopen nog tot Pasen. Ik doe dus nog twee weekjes voort. En ongetwijfeld ook daarna.

Doe je ook mee met deze uitdagingen en kan je wat aanmoediging gebruiken? Of ben je gewoon benieuwd naar mijn maandelijkse quote? Deze moet je onthouden:

Quote: If it was easy, everyone would do it - aanmoediging uitdaging

Het besef dat je iets doet dat niet makkelijk is (omdat je buiten je vertrouwde grenzen gaat), dat niet iedereen zou aankunnen (of willen), dat je kiest voor een moeilijkere weg dan de gemakkelijke, dat maakt je sterk en geeft je de moed en energie om door te zetten. Kijk heel even achterom, wees trots op de afgelegde weg en richt je blik opnieuw naar wat voor je ligt. Wat het ook is, jij kan het aan.

— 40 dagen bloggen: 8/40 —

Elke maand drop ik hier een quote ter inspiratie. Je kan de vorige inspirerende woorden gerust nog een keertje nalezen.

6 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik doe ook mee met beide uitdagingen (ik laat wel effectief enkel het vlees, ik eet niet plantaardig) en voor #40dagenbloggen koos ik het oorspronkelijke ritme. Het is soms spannend om onderwerpen te vinden (omdat ik er ook niet te veel uit de lijst wil gebruiken), maar het valt me eigenlijk goed mee. Al is die zesde dag per week me er soms toch wat te veel aan. 5 dagen per week bloggen is realistischer voor mij. Al schakel ik na Pasen gewoon terug over naar ongeveer twee keer per week, hoor. Maar je hebt gelijk, een schuldgevoel is nergens voor nodig.

  2. Aan challenges doe ik af en toe mee, maar dan enkel als het haalbaar voor mezelf lijkt. Ik leg de lat nogal hoog en iets half afwerken, daar ben ik dan niet tevreden mee. Vorig jaar deed ik mee aan een book challenge. Dit jaar ligt de focus vooral op minimaliseren en ontspullen ;-). Quotes daar kan ik me zeker ook in vinden, zo ook in deze. Leuke post!!

Laat gerust een reactie achter hier.