Zet eens een blog(ger) in de bloemen

Tijdens 40 dagen bloggen breng ik graag een ode aan enkele van mijn favoriete bloggers. Zij inspireren me, laten me stilstaan waar ik voorbijrende en toveren vaak een glimlach op mijn gelaat. Sommige volg ik al enkele jaren, anderen nog maar recent. Ze zijn het waard om er je kostbare tijd aan te spenderen, geloof me.

Lees je graag blogs maar heb je moeite het overzicht te behouden? Doe zoals ik en maak een account aan op bloglovin.com: 1 plek waar je alle updates van de blogs die je volgt terugvindt. Makkelijker kan niet!

4 bloggers om te ontdekken:

Kelly – Ma vie en vert
Als er 1 blog is die me geholpen heeft met mijn onbewuste bewustwording omtrent veganisme dan is het wel Ma vie en vert. Met recepten voor plantaardige melk en avocado-brownies, tientallen redenen om mee te doen aan easy vegan en verslagjes van vegan kookboeken. Maar het draait niet enkel om eten bij Kelly: ze vertelt over de bouw van haar eco huis, over haar donkere dagen, over haar naaiprojecten, over groene alternatieven in de badkamer, … Haar blogslogan is niet voor niets: groen doen, leven en eten – met een serieuze vlaag zelfmakerij.

Ik hou van de manier waarop ze schrijft, heel gewoon, totaal niet belerend of wijzend met het vingertje. Ze toont op een heel toegankelijke manier dat anders leven, via meer ecologische keuzes, echt wel mogelijk is. Een inspiratiebron!

Blogger in de kijker - Ma vie en vert

Zoë – Zolea
Een beauty queen ben ik niet, maar ik hou wel van verzorging en verwennerij, van potjes en staaltjes, ik probeer graag iets nieuws uit. Sinds ik bewuster in het leven tracht te staan, wil ik ook mijn badkamer groener maken. Bij Zolea vind ik hiervoor de nodige tips, reviews van groene producten, uitleg over bijv. duurzame kaarsen en leuke DIY.

Dit is zo’n blog waar ik instant vrolijk van word. Ik wil die producten ook allemaal zelf testen (en kopen) maar ik beperk me voorlopig tot het pinnen ervan op een van mijn Pinterest borden. Zo is mijn portemonnee ook blij.

Blogger in de kijker - Zolea

Sofie – Fiekefatjerietjes
Nog maar recent ontdekt: Fiekefatjerietjes is een blog vol lekkere plantaardige recepten, je vindt er reviews van kookboeken, hotspots voor lekkere lunches, en een waslijst recepten voor gezonde gebakjes. Inspiratie genoeg! En alles op een heel toegankelijke manier gebracht, love it!

Zoek je trouwens recepten om 1 x per week vegetarisch of veganistisch te eten? Check dan zeker Sofie haar Pinterest borden want die staan er vol van!

Blogger in de kijker - Fiekefatjerietjes

Prinses – En ze leefden nog groen en gelukkig
Een totaal ander genre blog dan de drie hierboven. Ik ben fan, vanaf de eerste blogpost dat ik las. Prinses schrijft op En ze leefden nog green en gelukkig over haar leven dat in duigen viel, over hoe ze overleeft, valt en terug opstaat en doorgaat. Haar woorden lezen als een trein, zijn breekbaar als glas en flirten met het literaire niveau van een roman. Die schrijfstijl, die ben ik op nog geen enkele andere blog tegengekomen. Wish I had it.

Wat Prinses schrijft, zindert soms nog lang na. Zoals over haar miskraam vorige maand. Ze houdt haar blog sober, met amper foto’s, en dat stoort helemaal niet. Het enige wat je wil op die blog is meegezogen worden in het verhaal. Straffe madam, sterke vrouw.

Blogger in de kijker - En ze leefden nog groen en gelukkig

Uiteraard zijn er nog heel wat blogs die ik graag lees, zoals de klassiekers tales from the crib, khadetjes, mamavanvijf, liesellove, sofinesse, … Benieuwd welke ik nog allemaal volg? Check mijn bloglijstje op Bloglovin.com: tussen de 546 blogs vind je zeker eentje naar je zin. Oh my god, volg ik er echt zoveel?

Blogger in de kijker - Bloglovin lijstje

En als je eentje weet die niet tussen mijn lijstje staat: zet em in de reacties en ik ga op ontdekking!

— 40 dagen bloggen: 4/40 —

16 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wat een lief artikel, bedankt! Ik volg Kelly ook al heel erg lang en die Prinses doet me erg denken aan een andere anonieme blogger van heel wat jaren terug! Ben benieuwd of zij het ook echt is 🙂

  2. Oh, zo lief, die vermelding! De drie andere volg ik ook heel graag. Kelly is ondertussen een goeie vriendin, de foto’s van Zoë zijn zo zalig, en van Prinses haar schrijfsels krijg ik heel vaak kippenvel of tranen in mijn ogen…
    Onlangs heb ik mijn blogroll aangepast, en je staat er nu ook tussen!

  3. Wat een fijne lijst! Ik ga ook heel frequent bij die dames lezen. Eigenlijk ben ik stiekem blij dat er hier geen blogs staan die ik nog niet ken want het is verslavend, die blogs lezen. Ik durf wel niet op je bloglijstje te gaan kijken want dan ben ik weer vertrokken voor een paar uur/dagen/weken ????.

  4. Heel fijn zo’n rubriek. Twee van die blogs ken ik ook 🙂 .Ik heb je blog ontdekt door een fijne reactie die je bij me achterliet. Hier kom ik graag terug.

  5. Oh maar zeg, ik kom jouw post hier toevallig nog tegen in mijn Bloglovin’ (oeps, de laatste weken lukt het mij écht niet meer om mee te zijn in Blogland), en zo fijn om jouw lieve woorden te lezen, zeg! En ha, zo verrassend dat ik mede verantwoordelijk was voor die onbewuste bewustwording! 🙂 #vreugdedansje

    En wow, 546 blogs volgen?! Ik volg er momenteel 166 en dat kan ik zelfs niet bijhouden … :p Maar jij staat er wel tussen, en ik ben blij dat ik jouw blog heb leren kennen!

Laat gerust een reactie achter hier.