Inspirerende woorden #6

Januari is de maand van de goede voornemens. In februari willen we de gemiste kansen rechtzetten. En in maart? Dan zijn we helemaal opgewarmd en écht klaar voor een uitdaging. Of twee.

Vandaag is namelijk de start van de vastentijd. Aftellen naar Pasen, naar de dagen dat we ons ziek eten aan paaseitjes. Ter voorbereiding op dit feest werd er vroeger 46 dagen gevast. Zot hé. Of niet? Ik heb het als kind nooit gekund, om die periode bijvoorbeeld geen enkel snoepje te eten. Als volwassene eigenlijk ook niet. Maar dit jaar denk ik er anders over. Na mijn succesvol avontuur van 50 dagen veganistisch eten besef ik dat ik elke uitdaging aankan. Onder bepaalde voorwaarden wel.

 1. Geloof in jezelf. Weet dat je altijd tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt. Echt.
 2. Wees rechtvaardig voor jezelf. Je bent een mens en mensen zijn niet perfect. Die hebben emoties, zwaktes en sterktes. Het is niet nodig om streng te zijn en jezelf een slecht gevoel aan te praten. Ervaar je een tegenslag? Weet dan:
 3. Morgen is een nieuwe dag, met een nieuwe kans, grijp die! Probeer het gewoon opnieuw, met volle goesting. Blik op vooruit.
 4. Niet teveel nadenken, gewoon doen. Met een flair alsof je het al elke dag doet, jaar in jaar uit.
 5. Geniet van je succes. Hoe klein ook, vier wat je bereikt hebt. Een onbetaalbare boost voor je zelfvertrouwen!

Uiteraard is een uitdaging aangaan meer dan louter deze 5 principes toepassen. Het is hard werken, het is keuzes maken, en tijd vrijhouden die kostbaar en schaars is. Dit is niet voor iedereen evident, ook voor mij niet. Ik besef heel goed dat bijvoorbeeld omwille van mijn keuze voor anders te gaan eten, ik minder tijd heb voor mijn naaihobby. Dat vind ik jammer, maar ik weet dat dit maar tijdelijk is én ik ben heel blij met de resultaten van mijn keuze.

In deze vastentijd kies ik bewust voor 2 nieuwe uitdagingen:

 1. dagen zonder vleesaangezien we hier zo veel mogelijk verder gaan op het elan van The Green Happiness, dus voornamelijk veganistische recepten verorberen, lijkt me dit niet zo moeilijk. Ik weet dat ik wel eens zal zondigen, maar dat weegt niet op tegen al mijn inspanningen. Bovendien is dit initiatief een uitgelezen kans om mensen in je omgeving te inspireren en te overhalen om, al was het maar voor 1 dag, vlees te vervangen door al die lekkere alternatieven.
 2. 40 dagen bloggen: een uitdaging waarvan ik op voorhand zeg dat ik het niet 100% zal doen. Ik vind 40 dagen bloggen gewoon teveel. Ik wil je hier niet wegjagen hé! Het is wel een uitgelezen kans om inspiratie op te doen, om te schrijven over onderwerpen die hier anders nooit aan bod komen, om nieuwe blogs te ontdekken. #staytuned

Ik ben er klaar voor. Mede dankzij deze quote:

Quote: every day is a chance to change your life - Ga jij de uitdaging aan?

Doen dus. Ga jij tijdens de vastentijd een uitdaging aan? Het is nog niet te laat om mee te doen hoor. Laat het me weten in de reacties, dan haal ik mijn pomponnen boven!

Elke maand drop ik hier een quote ter inspiratie. Je kan de vorige inspirerende woorden gerust nog een keertje nalezen.

8 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Toffe quotes hier!
  Dat wordt een druk clubje, met die bloggers die 40 dagen bloggen. Ik zal zien of ik het volhoud, en hopelijk heb ik na die 40 dagen nog genoeg inspiratie en energie over om te blijven gaan!

 2. Ah fijn! Doe jij ook mee met 40 dagen bloggen. Ik ook, al heb ik er 20 dagen bloggen van gemaakt, dat vind ik al een hele grote uitdaging, héhé!
  Zeker gezien ik ook veel meer ga moeten lezen precies deze vasten :-).
  Met dagen zonder vlees doe ik niet officieel mee, maar eigenlijk doen we dat altijd. ’t is te zeggen, we zijn 4/5 vegetariër. Dat vind ik heel erg haalbaar om het hele jaar door vol te houden.

  1. Goed plan, van die 20 dagen. Want idd, er zal veel te lezen vallen 🙂

   Zou je dan toch niet inschrijven en je toevoegen aan het bloggersgroepje? Kunnen we een voorbeeld aan je nemen 😉

Laat gerust een reactie achter hier.