As we speak #1

Bij het begin van het nieuwe levensjaar maak ik een status op: waarmee ben ik zo al bezig, welke projecten komen er aan de komende maanden, waarover zit ik te dagdromen, … Ideaal voor een As we speak blogpost! De mosterd haalde ik bij bloggoeroe Lilith en zie ik regelmatig elders in blogland opduiken. Heerlijk vind ik dat, nog meer dan anders binnenkijken in het persoonlijke leven van de blogger. Hope you like it too!

Is het je al opgevallen dat Anna Helena houdt van rubrieken? Inspirerende woorden, gelukjes van de voorbije week, pin it & make it en nu as we speak. Moest je nog ideetjes hebben …

Genieten van: de dagen die lengen en de temperatuur die de hoogte ingaat. Kids die na schooltijd buiten spelen op de trampoline en hun ouders een rustmomentje in de zetel gunnen. Dit is de reden waarom ik zo van de maand februari houd. Ze zit vol verlangen en hoop, en je krijgt de kans om er al eens van te proeven. Oké ja, het is ook mijn verjaardagsmaand. Nog genieten? Ja, van de extra vrije tijd, al heeft dat wel een keerzijde. Teveel willen plannen bijvoorbeeld, want “nu heb ik tijd, dus nu moet ik het doen”. Ik probeer me niet al te veel te laten meeslepen hierin. Mijn eigen tempo werkt het best, zo heb ik geleerd.

As we speak #1 - Buiten spelen

Uitkijken naar: onze jaarlijkse us-uitstap. Vier dagen en drie nachten zonder kinderen. Zolang? Ja. Ik heb dat nodig. Andere lucht opsnuiven, nieuwe indrukken binnenlaten, weinig zorgen aan je hoofd voelen, op ontdekking gaan, echt tijd maken voor elkaar. De kids zijn in goede handen. En we zitten niet ver. Sittard, bij onze Noorderburen, boven Maasmechelen (Village). Ben jij er toevallig al geweest? Tips zijn welkom!

As we speak #1 - Sittard

Bezig met digitaal ontspullen: de harde schijf van mijn iMac flirt al enige tijd met zijn limieten, dus werd er een plan uitgedokterd hoe ik het best back-ups neem, plaats maak voor nieuwe digitale bestanden. Ik vind dat best ingewikkeld, omgaan met je digitale voetafdruk. Welke bestanden heb ik nodig in de nabije toekomst, welke wil ik bijhouden voor later, hoe gaan mijn kinderen later hun weg vinden tussen die duizenden foto’s en video’s die nu maar half gesorteerd zijn, wat zal de levensduur zijn van die externe harde schijven, … Veel vragen die me al menig kopzorgen hebben bezorgd en waarvoor ik zelfs hulplijnen in Los Angeles heb geraadpleegd (thx T.). Concreet: alle mapjes op de iMac vallen ten prooi aan mijn strenge controle. Eens die zijn opgekuist (en al dan niet overgezet op de back-up en de back-up hiervan), begin ik aan de opkuis van de foto’s in iPhoto (de oudste foto’s daarin dateren van oktober 2010). Om dan ook – misschien – fotoboeken te maken. En compilatiefilmpjes van die honderden videofragmenten. Ik weet wat doen dit jaar de komende jaren, trust me. Wel erg benieuwd hoe jij dat aanpakt, digitale bestanden bewaren. Zet het maar in de reacties of op mail.

Plannen van: een eerste communiefeest! Dat lijkt nog veraf maar binnen bijna drie maanden is het zover. Hoe je het ook draait of keert: bij zo’n feest komt er altijd meer bij te kijken dan je vooraf denkt. Dus: het bord op Pinterest staat al bomvol ideeën, een to-do-lijst is aangemaakt, met de gebeden om de weergoden gunstig te stemmen mag worden gestart. Probleem is dat ik altijd vol ideeën zit, veel stijlen leuk vind en gewoonweg niet kan kiezen. Knopen doorhakken voor dummies, bestaat dat al?

As we speak #1 - Communiefeest ideeën

Aftellen naar: het einde van The Green Happiness. Niet omdat ik het beu ben of niet meer lekker vind. Integendeel! Ik kijk er naar uit om mijn eigen weekmenu’s samen te stellen, zoveel mogelijk plantaardig. De beste recepten uit TGH wil ik combineren met nieuwe recepten: van uit mijn twee nieuwe kookboeken (Elke Dag Deliciously Ella en One Healthy Family) en van op mijn Pinterest borden. Ik moet toegeven dat ik het de afgelopen 46 dagen enorm handig vond dat de weekmenu’s gewoon in het boek stonden. Ze zelf maken, dat lijkt me toch wel een hele klus en uitdaging. Zal wel lukken zeker? En anders, naar het frietkot hé. Ah ja, frietjes, die zijn plantaardig. 

As we speak #1 - The Green Happiness

Gemiste kans: vanavond en morgenavond treedt Tom McRae op in België. Tom wie? Een Engelse singer songwriter waarop ik al 17 jaar verliefd ben. Op zijn muziek natuurlijk. Beide concerten waren veel te snel uitverkocht. Zonde! Ik moet het dus doen met een CD. Of Spotify. En een schietgebedje dat ie dit jaar nog eens passeert.

Daarom, als uitsmijter, een pareltje uit zijn eerste CD (geen officiële video):

10 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Leuk dat je ook meedoet! Frietjes zijn plantaardig, haha ????.
    De overvloed aan digitale bestanden, daar wil ik ook een oplossing voor vinden. Ik heb 1 album van heel mijn jeugd. Voor Juliette zal het al lastig worden om haar eerste levensjaar in een fotoboek te krijgen. Zucht…

  2. Haha, heerlijk woord, digitale voetafdruk 🙂 Al vind ik het al minder leuk dat die van mij nogal gigantisch is, dus als je dé tip krijgt, wil je die dan zeker delen? 😉
    Heerlijke foto ook, van je dochters op de trampoline; veel meer lentegevoel kan bijna niet!

    1. Ik denk dat dé tip is: tijd maken om de achterstand weg te werken (en je te ontdoen van alle onnodige digitale bestanden). Als ik nog een betere tip tegenkom, laat ik het zeker weten!

Laat gerust een reactie achter hier.