Kinderfeestje #5: traktaties

Wat geef je de kindjes na een feestje mee naar huis? Ik breek daarover elk jaar mijn hoofd. Ik wil niet enkel snoep geven, de traktatie moet iets zijn dat ze kunnen gebruiken en/of houden. Een hele uitdaging, zo voor 4- en 6-jarigen! Inspiratie vond ik, as always, op Pinterest en in mijn hoofd.

DIY: Lippenbalsem
Voor het prinsessenfeest leek zelfgemaakte lippenbalsem me wel een leuk idee. Elke 4-jarige wil haar lippen doen zoals haar mama of een echte prinses, toch? Ik bekeek een aantal recepten en gaf er mijn eigen draai aan. Zoals een chemicus dat doet in de keuken. Zou het in het bloed zitten?

Benodigdheden
kokosolie
amandelolie
vaseline
oogschaduw en/of lippenstift

kinderfeestje_lippenbalsem_benodigdheden

Bereidingswijze
Doe een zelfde hoeveelheid kokosolie en vaseline in een pot (bijv. 2 lepels). Laat smelten in de microgolfoven, zo’n anderhalve minuut. Roer goed. Voeg een paar druppels amandelolie toe. Om kleur toe te voegen, schraapte ik wat oogschaduw af (bij gebrek aan eigen lippenstift) en een stukje lippenstift van de kids. Mengen, in potjes gieten en laten opstijven. Kinderspel! Voor de jongens gebruikte ik geen oogschaduw, enkel een stukje blauwe lippenstift van Sophia de prinses.

kinderfeestje_traktaties_lippenbalsem

De potjes vond ik bij Herbacos in Gent. De labels zijn van Paper Pigeon.

Samen met het potje gaf de jarige er nog een zakje snoep bij:

kinderfeestje_traktaties_prinsessenfeestkinderfeestje_traktaties_prinsessenfeest2

Bladwijzer
De traktaties voor het regenboogfeestje hield ik simpeler: hoge micadoosjes gevuld met kleurrijke m&m’s en een kaartje. Dat laatste pimpte ik tot een bladwijzer: ideaal voor beginnende lezertjes vond ik. Gaatje erdoor, lintje eraan en klaar. Meer moet dat echt niet zijn.

kinderfeestje_traktaties_bladwijzer

Doosjes en kaartjes: Paper Pigeon.

kinderfeestje_traktaties_regenboogfeestje2 kinderfeestje_traktaties_bladwijzer_boek

—–

Handverwarmers
Ik maakte in het najaar van 2022 voor de prille tieners kleine kussentjes om warme handjes te krijgen. Een snel en makkelijk naaiproject!

—–

kinderfeestje_traktaties_itsawrap

Kinderfeestjes organiseren: #1 inspiratie & organisatie – #2 thema & uitnodiging – #3 activiteiten – #4 lekkers – #5 traktaties – #6 op locatie – #7 muzikaal pak

3 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Oh, vaseline!? Ik weet dat de meningen daarover verdeeld zijn, maar jij misschien niet. Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om aardolierestant op mijn lijf te smeren, en al zeker niet op mijn lippen. Geen idee of het schadelijk is als je ’t zou inslikken, maar ik zou er toch maar mee opletten. En ik besef dat ik hiermee met een belerend vingertje zwaai, maar hoppakee, na even wikken en wegen verstuur ik toch deze reactie. Als je nu denkt, komaan, Kelly, ik zie geen probleem in het gebruik van vaseline, mag je ze verwijderen, maar als je twijfelt, kan ik alleen maar aanraden: lees erover en neem dan je beslissing.

    1. Zwaai maar met dat vingertje hoor want ik moet duidelijk nog veel leren :). Aardolierestant? Change dat mijn potje bijna op is! Heb je er een alternatief voor?

Laat gerust een reactie achter hier.