Kinderfeestje #4: lekkers

Een kinderfeestje zonder lekkers is zoals kerstmis zonder cadeautjes. Het is soms het eerste dat de kindjes aan me vragen: is er taart, zijn er pannenkoeken straks? Ik voorzie meestal twee dingen: een tussendoortje en een taart. En dat lekkers probeer ik aan te passen aan het thema, dubbel plezier!

DIY: prinsessenpopcorn
Toen ik deze pin zag, wist ik dat ik het moest uitproberen: roze popcorn met glittersuiker.

Benodigdheden
1 pak popcorn
100 à 200 gr witte chocolade
rode kleurstof
glittersuiker
strooifeest

Kinderfeestje popcorn benodigdheden

Bereidingswijze
Doe de popcorn is een brede schaal. Smelt de chocolade au bain-marie, voeg klein beetje melk toe. Doe enkele druppels rode kleurstof bij de chocolade, meng en voeg nog enkele extra druppels toe als je de kleur donkerder wilt. Giet het mengsel over de popcorn en meng met een lepel zodat alle popcorn bedekt wordt met een laagje roze chocolade. Strooi er nu glittersuiker en andere decoratie op. En … smullen!

Kinderfeestje popcorn prinsesssenfeest

Ideaal voor het prinsessenfeest of gelijk welk feest: voor het regenboogfeest paste ik enkel de kleuren van de glittersuiker aan.

Kinderfeestje popcorn regenboogfeest

Tip: voorzie servetjes want deze popcorn zorgt voor plakkerige handjes

DIY: feestcake
De bedoeling was om een cake te maken in de vorm van een prinsessenkroon. Een paar uur voor het begin van het feest leek me dit opeens niet meer zo’n goed idee. Wat als het mislukt? Had ik het maar op voorhand geprobeerd! Dus besloot ik het simpel te houden: laagje erover en de naam van de jarige in lekkere parels. Een prinsessencake!

Ik gebruikte het recept van Laura’s Bakery voor de basis vanillecake. Ik smeerde er 4 pakjes roze glazuur over. Met de inhoud van een doosje strooifeest maakte ik de naam. Kaarsjes erop en klaar is kees. She loved it!

kinderfeestje_cake_prinsesKinderfeestje cake prinsesssenfeest

Was er ook een regenbookcake? Uiteraard! Ik gebruikte dezelfde vanillecake en moest ook hier mijn origineel idee laten varen. Voorbereiding, echt, beter te veel dan te weinig. Ik had geen room in huis, er was geen tijd om er nog te halen en dacht dat ik een witte dikke laag wel zou kunnen maken met witte chocoladesaus. Niet dus. Nu ja, een beetje. De cake had een dun laagje, net genoeg om de M&M’s er op te laten plakken. En ook nu was de jarige content. Zo zie je maar, al dat uitsloven is niet nodig.

kinderfeestje_cake_regenboog

Tip: in het deeg had ik glittersuiker gestrooid, om de cake wat extra kleur te geven. Vonden de kids geweldig!

Kinderfeestje cake regenboogfeestje voorbereiding

Met een gevuld buikje gingen ze naar huis, maar niet zonder een traktatie toegestopt te krijgen. Volgende week laatste editie!

Kinderfeestje smullen

Kinderfeestjes organiseren: #1 inspiratie & organisatie – #2 thema & uitnodiging – #3 activiteiten – #4 lekkers – #5 traktaties – #6 op locatie – #7 muzikaal pak

3 reacties Voeg de jouwe toe

Laat gerust een reactie achter hier.