Inspirerende woorden #3

Ga jij het ook op je verlanglijstje voor kerst plaatsen? Hét geschenk dat tegenwoordig iedereen zo hard wenst. Ook ik. Ook al heb ik er dit jaar extra gekregen. Dat was een uitzondering, eentje die ik liever niet meer aan mijn deur zie staan.

Tijd.

Kostbare tijd.

“Ik heb daar geen tijd voor.” Wat klopt er niet aan deze zin? Als je die daar wilt, dan zorg je dat er tijd voor vrij is. Lukt dat niet, dan is het niet belangrijk genoeg. Waarom vinden we dit toch zo moeilijk om te erkennen, om toe te geven?

Ik wil meer tijd voor:

 • te sporten
 • met vriendinnen af te spreken
 • etentjes voor vrienden te organiseren
 • een boek te lezen
 • quality time met de man
 • fotoboeken te maken
 • te ontspullen
 • kleren te naaien
 • naar een concert te gaan
 • zomaar-kaartjes te sturen naar mensen die ik graag zie
 • te mailen met die verre vriendin die een kennis is geworden
 • harde schijven op te ruimen (en door duizenden foto’s te gaan)
 • nieuwe recepten uit te proberen
 • een kookschrift samen te stellen met de best scorende gerechten hier in huis
 • luisteren naar muziek (en alleen dat)
 • een date met mijn broer en mijn zus
 • tijdschriften te lezen
 • een wandeling aan zee

En de enige die mij die tijd kan geven, ben ikzelf. Ik bepaal hoe ik mijn vrije uren invul. Ik beslis om elke avond in de zetel te liggen met de ipad op mijn schoot. En me dat dan achteraf te beklagen want als ik dit of dat had gedaan, ging ik waarschijnlijk met meer voldoening slapen.

Tijd krijgen we, maar wat we er mee doen, dat beslissen we zelf. En heb je geen tijd genoeg om alles wat je wil te doen? Herbekijk je prioriteiten, zodat je nooit meer moet zeggen dat je er geen tijd voor hebt. Want die heb je wel. Je moet hem enkel willen maken. Dat wordt alvast mijn uitdaging voor 2017.

quote_itsnotabouthavingtimeitsaboutmakingtime

9 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Volledig gelijk heb je! Daar zit het hem, en in het feit dat we allemaal wel veel, heel veel, misschien iets té veel willen, niet? Een hele mooie blog trouwens, ik kom hier nog terug!

 2. Hèhè, staat inderdaad ook op mijn verlanglijstje. Het is inderdaad vaak prioriteiten stellen. Al heb ik ook vaak het gevoel dat ik me vaak in honderden bochten wring om ergens te geraken of te doen … ookal ben ik ziek of moe of … en dan heel erg teleurgesteld ben als er iemand iets cancelt. Al heeft iedereen daar natuurlijk recht op of een goeie reden.

  1. Bedankt om die link te delen, is eentje om te bewaren.
   Nee zeggen is idd niet altijd makkelijk. Maar ja op de dingen die we diep verlangen ook niet vind ik :-).

 3. Jouw lijstje lijkt verdacht veel op het mijne … 🙂
  Uitgezonderd dat koken dan … maar ik zal er wel van proeven dan! 🙂

Laat gerust een reactie achter hier.