4 beelden, 4 dingen #herfst

Herfst, dat is ’s avonds de duisternis verjagen met kaarsen en theelichtjes. Een dikke tien voor sfeer en gezelligheid! Ik hou ervan om vanuit de zetel naar de vlammen en de schaduwen op de muur te kijken. Deze potjes zijn een recent cadeautje, ideaal voor op onze salontafel. Word jij er ook al een beetje warm van?

Herfst, dat is thuiskomen van het werk en comfy kleren aantrekken. Vorige winter liep ik bijna constant in zo’n fluweelzachte loungewear van Hunkemöller. Ik moest geen twee keer nadenken of ik een extra set in huis wou halen*. Ik koos voor een kaki hoodie met broek en een lichtblauw pyjama set, beide in velours want dat voelt lekker zacht aan.

Herfst, dat is buiten zuurstof tanken terwijl je geniet van een prachtig kleurenpalet. Wanneer ik op den bureau werk, probeer ik om ’s middags een frisse neus te halen, al is het maar voor 10 minuten een blokje rond wandelen. De weinige keren dat ik nog thuis werk, probeer ik dat ’s avonds te doen. Doet enorm deugd. En als je dan, naast de frisse lucht, ook kan genieten van de mooie kleuren aan de bomen, dan is dat dubbele winst!

Herfst, dat is genieten van een gezellig vuurtje buiten. Een zonnige herfstdag afsluiten aan het warme vuur buiten, broodjes eten en, wanneer de duisternis valt, met ons vieren de sterren tellen. Za-lig! We kochten deze vuurkachel tijdens de corona-crisis en nog geen moment spijt van gehad. Er is gelukkig nog genoeg voorraad hout voor meer van zo’n avondjes.

Verwarm jij je ook wel eens buiten aan een vuurtje?

* Ik kreeg van Hunkemöller tegoed voor deze aankoop. Ik ging daar anders sowieso nieuw nachtgoed aanschaffen, want ik ben fan :-).

10 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Al het mooie van de herfst in een notendop! Ik houd er ook dezelfde gewoonte op na, als ik ’s avonds thuiskom. Doet veel met je mindset hé.
    Kaarsjes ja uiteraard ook hier. Een buitenvuurtje is er hier niet. Daarvoor is zo’n balkonterras ook niet meteen geschikt. Op kerstmarkten mijd ik die ook, van die vuurtjes. Die geur blijft nog dagenlang in de kleding en haren hangen. Toch liever niet.

Laat gerust een reactie achter hier.