DIY: reis rond de wereld-boekje

Ik ben fan van vakantiekaartjes. Ja, ik ben zo iemand die op vakantie de tijd neemt om kaartjes te kopen (al moet je tegenwoordig wel eens zoeken naar die traditionele postkaarten). Ik word ook altijd goed gezind als ik een vakantiekaartje in de bus zie liggen. Voor heel even waan ik me dan ook op vakantie. En die kaartjes, ja, die hou ik dan ook allemaal bij.

In 2017 schreef ik al over mijn kaartjesliefde en liet ik een stukje van mijn collectie zien. Ik was toen op zoek naar een manier om mijn kaartjes van onder het stof te halen en ze te bundelen in een soort van boekje. Dat leek me handiger en praktischer om ze vaker te bekijken dan wanneer ze gewoon in een doos zouden liggen. Vorig jaar ben ik hiermee aan de slag gegaan en begon ik aan mijn reis rond de wereld-boekje.

Het concept is simpel: haal 2 verzamelringen bij Dille&Kamille, sorteer je vakantiekaartjes per land en continent, maak er gaatjes in en klaar is kees!

Ik wilde de steekkaarten wat aantrekkelijker maken (knipsels uit een oude atlas bijvoorbeeld) maar eenvoud werkt ook. Het ziet er wel naar uit dat ik aan een tweede boekje moet beginnen. De ringen zitten al redelijk vol en ik heb nog een paar dozen kaartjes uit te pluizen waar zeker nog wat vakantiekaartjes tussen zitten. En hopelijk deze zomer een nieuwe lading #knipoog.

Het is ook een leuke activiteit om met kinderen te doen: zo leren ze in welk werelddeel een land ligt, zien ze andere landschappen en culturen. De oudste vond het fijn om mee te helpen!

Wanneer het hier dus kriebelt om op reis te gaan, of even weg te dromen naar andere bestemmingen, dan ligt dit boekje in handbereik. Een fijn klein geluk ten huize Anna Helena!

Zeg eens: bewaar jij ook vakantiekaartjes?

6 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Simpel, maar het ziet er keileuk uit! Ik heb ook een uitpuilende kaartjes-doos, ik weet wat ik dit lange weekend ga doen, bedankt voor de inspiratie!

  2. oh echt leuk idee, maar ‘k krijg amper nog kaartjes (mijn schuld, ik ben de wereld’s slechtste kaartjesschrijver, dus ja) en heb ze ook niet gehouden. Maar misschien kan ik mijn leven nog beteren.

    1. Dat kan altijd hè 😄 Als je me je adres geeft via mail, dan komt er misschien een kaartje jouw richting uit deze zomer 😉

  3. Ja hoor, van dit soort zaken kan ik moeilijk afscheid nemen. We gaan zelf nooit ver op reis maar dankzij dit soort kaarten heb ik steeds een beetje het gevoel dat ik ben meegeweest. Ik hou ze dan ook allemaal bij. Brieven van pennevriendinnen heb ik ook nog steeds. Het voorbije jaar ben ik aan scrapbooking begonnen. Eerder dacht ik dat dat niets voor mij was maar nu vind ik het een ontspannende hobby én een leuke manier om herinneringen te koesteren. Zo ga ik voor elk jaar een klein album samenstellen met foto’s van mijn metekindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.