As we speak #9

Tijd vliegt, ook in 2021. Er zijn nog zekerheden in corona-tijden. Het leek me daarom een ideaal moment om even stil te staan bij het dagelijkse leven. Tijd voor een as we speak!

As we speak is een rubriek waarin ik een stand van zaken opmaak. Over wat ik allemaal uitspook, welke plannen ik maak, zaken waarmee ik worstel, naar welke uitstapjes ik uitkijk …

Interieur kiezen

Onze eetkamer is toe aan verandering. We zijn bezig met offertes voor een wandkast (jeuj, eindelijk veel opbergruimte) en met het kiezen van een nieuwe eettafel en stoelen. Hiervoor hebben we een styliste van een bedrijf laten langskomen en dat was best interessant. Ze gaf ons ook tips voor een buffetkast en verlichting. Nog veel werk voor de boeg maar wel leuk werk!

Naaien voor mezelf

Vorig jaar naaide ik de eerste keer een kledingstuk voor mezelf. Het was de bedoeling om dit jaar een tweede exemplaar te maken, en dat zal ook wel gebeuren, maar eerst ga ik aan een ander, bijzonder, project voor mezelf werken. Op de naaitafel ligt het patroon van de Thea blouse. Bedoeling was om die vorig jaar samen met vriendin S. te naaien, na te mogen shoppen in haar stoffenkast, maar toen kwam corona en waren naaiavonden uit den boze. De stof heb ik nu online mogen kiezen en het samen naaien zal op virtuele afstand gebeuren. Het wordt best pittig want een blouse naaien, dat is toch nog iets anders dan een sweater. Al heb ik jaren geleden in de naailes wel een pyjamablouse voor de oudste genaaid …

Lezen en kijken

In januari las ik vier boeken, een record dat ik deze maand wellicht niet zal evenaren. Ik ben nu bezig in Kinderen van de rivier van Lisa Wingate.

Op TV volgen we de nieuwe misdaadserie op Play5: Prodigal Son. Beetje spooky om ’s avonds te zien, dus liefje en ik kijken samen tijdens onze lunchpauze. Leve het thuiswerken :-).

Uitkijken naar

Uitwaaien aan zee. Ik hang er nu ook aan: een verjaardag vieren in corona-tijden. Benieuwd hoe anders dit zal zijn dan andere jaren. Om het toch wat te vieren gaan we enkele dagen uitwaaien aan zee. Even ontsnappen aan het dagelijkse leven, de pauzeknop induwen en tot rust komen.

Nog meer dan van een witte kerst, droom ik elk jaar van een witte verjaardag. Het zal er dit jaar ook niet inzitten maar ik doe best een extra pulleke aan :-).

En we zijn ook al plannen aan het maken voor de zomervakantie. Terug de bergen in. Is jouw vakantie al geboekt?

5 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wij hebben ook nog niets geboekt. We wilden graag een weekje naar de Ardennen maar ik denk dat veel plekjes al volzet zijn ondertussen. Ik ga binnenkort maar eens kijken. En anders gaan wij ook naar zee denk ik.

  2. Op vakantie is voor mij ook ècht er even uit zijn. En dan bij voorkeur in een Zuideuropees land, waar ik de zon nèt iets beter aankan :-). Het is dus nog even wachten voor dat licht op groen springt wat mij betreft.
    Heb getwijfeld over Prodigal Son, of ik het zou (beginnen) volgen. Nu ik het hier zo lees, thanks but no thanks.
    Thuiswerken begint me hier ferm tegen te steken (zoals bij zovelen), quasi de hele dag met die koptelefoon op, ik ben ’s avonds bekaf met nu alle gevolgen van dien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.