Anna Helena klapt uit de biecht

Omdat het leuk is om de persoon achter de blog beter te leren kennen.
Omdat zelfreflectie van tijd tot tijd niet slecht is.
Omdat lijstjes altijd een goed idee zijn.

Wist je dat ik …

 1. als tiener mijn idool interviewde?
  Mijn eerste CD was die van Mama’s Jasje: Paradijs op aarde. Vanaf dan was de zanger, Peter Van Laet, niet meer weg te denken uit mijn leven: ik hield een fan-map bij, maakte cassettes en keek zo vaak als ik kon naar Tien Om Te Zien, ja enkel voor hem :-). Toen ik in het, denk ik, 2de middelbaar een opdracht had voor Nederlands (ook een gok want te lang geleden), waagde ik mijn kans. Ik weet niet hoe ik het toen voor mekaar heb gekregen maar ik mocht mijn idool Mama’s Jasje interviewen! Een droom die uitkwam. Met nog een ouderwetse videocamera nam ik het interview op. Een foto van dat moment is er niet, wat best jammer is. Het interview staat ongetwijfeld nog wel ergens op een videocassette, zou wel leuk zijn om dat ooit digitaal te krijgen (of misschien net niet wegens teveel schaamte :-).
 2. opnieuw naar Thuis kijk?
  Sinds september 2017 was ik gestopt met kijken naar mijn favoriete TV-serie. Af en toe hoorde ik wel iets over hoe het verder ging, ik zag regelmatig op sociale media wat er gebeurde met Frank & Simonne maar ik miste de serie niet. Toen bij de start van het huidige schooljaar de oudste langer mocht opblijven, kwam het toevallig zo uit dat Thuis begon wanneer zij nog wat TV mocht kijken. En dus kijken we sinds enkele maanden weer elke weekdag naar Thuis. Soms erg geboeid, soms met een half oog. Kijk jij ook?
 3. elke dag oorbellen draag?
  Ik kreeg maar gaatjes in mijn oren toen ik 18 was. Sinds dat moment draag ik elke dag oorbellen. Ik hou van zilveren hangers, niet te opzichtig maar fijn en subtiel. Kettingen en armbanden vind ik wel mooi maar draag ik niet meer. Vroeger zat dat altijd in de weg en als ik dan iets kocht, was het vaak een teleurstelling en weggesmeten geld. Het enige wat ik nog draag van juwelen is mijn trouwring. Hoewel dit al geleden is van maart 2020. Toen corona er pas was, werd het afgeraden om ringen te dragen. En tegen dat het weer “veilig” was, viel mijn trouwring van mijn vinger omdat ik vermagerd was. Zou ik hem laten verkleinen?
 4. al grijs haar had toen ik twintig was?
  Mijn eerste grijze haar ontdekte ik nog op het einde van het middelbaar. Verschrikkelijk vond ik het! Gelukkig bleef het lange tijd bij die ene (en nog een paar andere). Ik kan me echt niet meer herinneren wanneer ik voor het eerst mijn haar kleurde maar ik vermoed dat ik toch een jaar of 25 moet geweest zijn. Veel te vroeg als je het mij vraagt, maar daarin heb je natuurlijk niet te kiezen. Ik heb van nature bruin/donkerbruin haar, door het te kleuren is dat geleidelijk aan overgegaan naar zo goed als zwart. Ik kleur mijn haar zelf, best om de drie weken en soms zie ik daar zó tegenop. Heb er het afgelopen jaar al vaak aan gedacht om te stoppen met kleuren en als een grijze door het leven te gaan, maar daarvoor ben ik nog te jong zeker?
 5. op mijn 18de een gitaar kocht zonder iets te kennen van muziek?
  De dag dat het middelbaar een afgesloten hoofdstuk werd, nam ik de bus naar Leuven en kocht ik er me een (akoestische) gitaar. Ik moest en zou gitaar leren spelen, ik was verliefd op de klankkleur ervan. Maar ik had geen enkele muzikale kennis en ervaring, blokfluit niet meegeteld. Op mijn eentje bakte ik er niets van. Ik nam 2 jaar privé-les en leerde akkoorden en liedjes spelen, maar het muzikale vuur in mij wakkerde niet aan. Dat was balen, heel hard balen. Toegeven dat iets wat je graag wil, niet is weggelegd voor jou. Maar bon. Binnen een jaar kan mijn oudste mijn gitaar gebruiken en dan is de cirkel mooi rond.
 6. ik moeilijk ijs kan kiezen?
  Ik vind zoveel smaken lekker, wil vaak ook nieuwe smaken proberen. Ijs kiezen aan een ijskraam gaat dus nooit snel bij mij en is altijd wikken en wegen. Kies ik voor mijn standaardsmaak straciatella of ga ik voor iets anders zoals bijv. couberdon? Gelukkig kom ik nooit bedrogen uit (of toch amper) want ik lust eigenlijk alles van ijs :-).

Wil je Anna Helena nog beter leren kennen? Ik heb al eerder via de tag van 10 naar 1 meer inkijk in mijn persoonlijkheid gegeven en via mijn persoonlijk alfabet van A tot Z  kom je nog veel meer te weten over wat ik wel en niet leuk vind. Veel leesplezier! 


Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het zevende thema (my, mezelf & I) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.

11 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Leuke weetjes
  Maare zeg nooit! grijs tegen zilver! 😉
  Ik ga mijn haar niet kleuren, dat staat zo goed als vast.
  Tot hiertoe valt het nog goed mee dus gok ik dat mijn leeftijd bij mijn haar zal passen als het zover is 🙂

 2. Ik weiger voorlopig halsstarrig om mijn haar te kleuren, ik hoop dat ik de zilvergrijze genen van mijn vader heb (en niet het peper-en-zout-grijs) en dat ik er mentaal klaar voor ben wanneer de verkleuring zich sterker/sneller doorzet.

 3. Hihi, ik neem om die laatste reden meestal twee bolletjes: straciatella (jup, ook hier de standaardsmaak) en dan ofwel framboos als ik volledig standaard wil gaan ofwel een nieuwe smaak 🙂
  Ik ben een beetje jaloers op jouw dagelijkse oorbellen. Heel lang heel graag gedragen, maar mijn oren verdragen het om een of andere reden niet meer. Een halve dag oorbellen in en ik loop een paar dagen met ontstoken gaatjes rond (terwijl ik die al heb sinds mijn 11e). Ringen verdraag ik gelukkig wel nog 🙂

 4. Leuke weetjes van jou, waarin ik veel herken. Heb je even? 😉
  Mama’s jasje scoort ook hier hoge toppen. Zo heb ik heel erg genoten van ‘Liefde voor muziek’ tijdens de lockdown met ondermeer Peter Van Laet. Thuis begint hier ook terug z’n weg naar de huiskamer te vinden, al heeft Sara toch nog een streepje voor momenteel (guilty pleasure). In de middelbare schooltijd (6e jaar) heb ik 1 jaar gitaarles gevolgd en daarmee was de kous af. Wel heb ik in een rockbandje gezongen (garagerock), dat waren nog eens tijden :-). Ik grijp bij ijsjes dan weer meestal naar dezelfde smaken. Die andere tags zijn ook leuk hé, ik herken ze :-). Voorts ben ik wel blij – zeker nu de haarkappers (voorlopig nog) dicht zijn – dat ik die haren zelf ‘kan’ kleuren en voel me daar ook goed bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.