7 tips voor meer gemak in je dagelijks leven

Jij hebt ze waarschijnlijk ook: tips & trucs om het dagelijks leven makkelijker te maken. Iedereen heeft ze, alleen zijn ze vaak een gewoonte geworden en sta je er niet (meer) bij stil dat je ze regelmatig gebruikt. Ik heb dus even moeten nadenken over welke shortcuts ik toepas. Uiteindelijk kom ik uit op 7 tips voor meer gemak in mijn dagelijks leven. Wie weet kunnen ze jou inspireren om eens uit te testen!

Mijn shortcuts:

  1. 1 x per week, meestal op vrijdagavond, maken we een weekmenu op. Het is dan altijd wel wat zoeken naar inspiratie, maar dat moet dan maar 1 x in plaats van dagelijks. Levert enorm veel tijdswinst op!
  2. Dankzij dit weekmenu kunnen we onze bezoeken aan de supermarkt ook beperken tot 1 x per week. Nog meer tijdswinst!
  3. Ik kook meestal iets anders voor mij dan voor mijn man (en de dochters, in het weekend dan). Toch maak ik twee porties klaar: eentje voor ’s avonds en eentje voor mijn lunch voor de dag erop. Zo hoef ik ’s middags maar een potje uit de frigo te nemen en op te warmen.
  4. Net zoals Fieke heb ik een kaartjesdoos: een voorraad kaartjes voor verschillende gelegenheden. Vaak koop ik een voorraad in de Hema of de Standaard Boekhandel. Voor iemand die regelmatig een kaartje verstuurt, is zo’n voorraad handig. Ik ga ook nog wel eens doelgericht op zoek naar een kaartje, want niets leuker om een kaartje af te stemmen op de persoon!
  5. Hier geen foute kerstcadeau’s: wij maken verlanglijstjes. Zo verlies je geen tijd met zoeken naar dat ene ideale cadeau dat je toch niet vindt. En als je nu denkt: dat is toch saai, dan zeg ik neen. We zetten meer dan 1 wens op ons lijstje, zodat de gever kan kiezen en zo toch nog de ontvanger kan verrassen. Op deze manier ben je altijd blij met je kerstcadeau. Ik snap niet waarom dit niet in meer families wordt toegepast, scheelt een hoop gedoe en miserie ;-).
  6. Als ik via een blog, Instagram of een collega een tip krijg voor een goed boek, zoek ik de titel op in de app Goodreads. Staat het boek me aan, dan sla ik die daar op mijn lijstje want to read op. Zo heb ik steeds inspiratie voor een volgend boek bij de hand.
  7. Over inspiratie gesproken: zie ik recepten of naaipatronen die ik wil uitproberen of ontdek ik producten die ik misschien ooit wil aankopen, dan probeer ik die steeds te pinnen op een van mijn Pinterest-borden. Anders vind ik die nooit meer terug, ik ken mezelf.
Ik kreeg niet al mijn Pinterest-borden op 1 scherm 🙂

Om af te sluiten nog een shortcut buiten categorie: wees mild voor jezelf. Het is oké om veel te willen, om goed te doen voor iedereen, om de lat hoog te leggen maar het is zeker ook meer dan oké als dat niet lukt, om welke reden dan ook. Ga niet voorbij je grenzen, bewaak je energiereserves en zet jezelf op de eerste plaats. Je zal jezelf dankbaar zijn hiervoor.

Heb jij een interessante shortcut? Dan hoor ik die graag in de comments hieronder!

Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het vijfde thema (lifehacks & shortcuts) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.

3 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wat het weekmenu betreft, heb ik nog een tip: hou je weekmenu’s bij. (Google Keep gebruik ik daarvoor, en het label Weekmenu). Na een tijdje heb je dan een hele collectie waaruit je inspiratie kan putten, en gaat het weer vlotter om een weekmenu op te stellen 🙂

    1. Ik hou meestal wel de briefjes van een aantal weken bij. En vroeger gebruikte ik de app paprika ervoor. Moet ik weer wat meer doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.