Zuurstof dankzij corona

Zuurstof. Dat brengt de corona-crisis mij. De nood om te ontsnappen aan de living, keuken en bureau waar veel te veel uren worden doorgebracht, is groot. De buitenlucht roept me als het ware. Dus ga ik naar buiten. Tijdens een middagpauze, wanneer de werkdag erop zit of in het weekend wanneer de tijd aan onze kant staat. Soms is 5 minuten voldoende. Soms krijg je maar zoveel omdat het weer niet meer toelaat. En af en toe krijg je bovenop de zuurstof ook een warme zonnegloed op je gelaat. Zoals ik in de zomer een toertje deed in den hof om even het hoofd leeg te maken, zo stap ik nu mee met de kat haar toertje in haren hof om weer asem te krijgen.

Tijdens de eerste lockdown hadden we er als gezin snel een gewoonte bij: na elke werkdag een halfuurtje naar buiten, te voet of op de fiets. Ik verschoot toen hoeveel deugd dat deed. Wanneer school en hobby’s weer begonnen in mei, was er hiervoor geen tijd meer. Of niet genoeg ruimte om er tijd voor te maken. Maar kijk! De tweede lockdown geeft ons – tijdelijk – weer de mogelijkheid om onze gewoonte terug op te pikken. De afgelopen week trokken we naar bossen en ontdekten we onze buurt. Za-lig! Die frisse neus, de verse lucht in je longen en de zon die je wangen rood kleurt. Een klein gelukje dat nooit verveelt!

Kom jij ook uit je kot deze lockdown? Of heb je een andere gewoonte dankzij corona? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het tweede thema (Rituelen & gewoontes) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.

2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Corona heeft er voor gezorgd dat ik meer tijd vrijmaak voor wat er ècht toe doet. Daar hoort onder andere bij, een verkenning van de eigen omgeving. Ik heb ook een fiets gekocht in corona tijd, aan huis geleverd en al! Als je al meer dan 20 jaar niet mee gefietst hebt, is dat echt een verademing, een ware ontdekking. De eigen omgeving hier heeft me ook aangenaam verrast, met de mooie plekjes die er te bezichtigen zijn, zowel in de natuur als erbuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.