Adventskalender met foto’s

Ik hou van de kerstdagen. De lichtjes, de kaarsjes, de kaartjes, de kerstboom, de gezelligheid. Het afronden van een jaar, stilaan uitkijken naar een nieuw jaar. Tijd maken om terug te blikken, om samen met het gezin quality time door te brengen, om de kleine gelukjes te herbeleven.

Al vele jaren hoort daar voor mij bij: een adventskalender. Ik maakte er vele jaren geleden zelf eentje, om die dan vier jaar geleden in te ruilen voor een stoffen model. Die hangen we dit jaar opnieuw op. En nu de dochters wat ouder zijn, kunnen ze meehelpen met het bedenken van leuke, haalbare opdrachten. Een kerstboom in chocolade maken? Kerstballen strijkparelen? Samen naar een melige kerstfilm kijken?

Dit jaar is er ook een extra adventskalender in huis: eentje met foto’s van het afgelopen jaar. Toen ik van smartphoto de vraag kreeg om één van hun fotoproducten te testen, moest ik niet lang nadenken: ik koos voor de adventskalender met foto’s.

Het lukt me vaak niet om foto’s af te drukken, laat staat om er fotoalbums mee te maken. Dit leek me een mooi compromis: 24 dagen lang elke ochtend een vakje openen en even worden meegezogen in de herinnering van de foto die verschijnt. Ik kijk er al naar uit! En dat sneeuwlandschap dat nu te zien is, dat is ook helemaal passend bij mij 😉

De verborgen foto’s kan ik je uiteraard nu nog niet tonen. Ik beloof dat ik in de loop van december er een foto van post op mijn Facebookpagina tussen de plooien.

Heb jij een adventskalender in huis? Of weet je nog leuke opdrachten dat we kunnen doen? Laat het zeker weten!

Ik kreeg deze adventskalender van smartphoto, waarvoor dank! Wat ik hier neerschrijf, is volledig mijn mening. Zij die mij al langer volgen, weten dat ik fan ben van hun producten.

6 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik moet ook dringend eens werk maken van het afdrukken van foto’s. Sinds overlijden van mijn moeder nu ruim vier jaar geleden is het er eigenlijk niet meer van gekomen (zij wou graag foto’s en dat was een stimulans om ze door te sturen en af te drukken). Nieuwe poging in de kerstvakantie, samen met de dochter.

  2. Mijn actiepunt voor het einde van het jaar is een fotoalbum te maken, dat ik op 1 januari in mijn mandje kan klikken, fingers crossed – denk dat het ongeveer zo’n tien jaar geleden is dat ik nog eens een fotoboek maakte, dus het zou érg fijn zijn als ik in januari wat herinneringen in mijn handen heb.
    Héél mooi trouwens, deze adventskalender ♥

    1. Eentje dan van 2020? Daar kruipt altijd zoveel tijd in vind ik, zeker in het selecteren van foto’s 🙂 Succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.