Attent zijn tijdens corona

Het doet toch wel wat met een mens, zo een crisis. Gescheiden zijn van mensen die je dagelijks, wekelijks of tweewekelijks ziet. Je voelt je nog wel verbonden met hen, maar er blijft een waas van gemis hangen.

Het was voor mij vrij snel duidelijk dat ik op regelmatige basis iets wou maken met de dochters, om dan te versturen naar de grootouders, overgrootouders en nonkels en tantes. Zodat ze naast het digitale contact, wat ook leuk is, verrast worden met attenties. Want zeg nu zelf, wie krijgt er niet graag attenties?

Ik deed vorig jaar een weekopdracht rond attent zijn. Mijn conclusie toen:

Niet enkel geeft het jezelf een goed gevoel wanneer je iemand anders een goed gevoel kan geven, het laat je ook beseffen dat je een geluksvogel bent, dat je al die toffe en lieve mensen kan en mag een kaartje sturen, dat ze deel uitmaken van je leven.

Hoe wij in corona-tijden attent waren:

 • Tekeningen. Kleurplaten of zelf laten tekenen: dat doen zo goed als alle kindjes graag. Stuur ze op en laat ze ook de enveloppe kleuren. Het fleurt de dag op van grootouders en overgrootouders.
 • Foto’s. Ik had op 1 maart een feestje met veel familieleden, vrienden en collega’s aanwezig. Ik maakte een selectie van de foto’s, liet ze drukken in polaroid formaat en stuurde ze op. Er kwamen veel lieve reacties op! Ik bestelde er ook voor mezelf en fleurde zo mijn werkplek op.
 • Kaartjes. De laatste keer dat ik in de supermarkt was voor ik zelf in lockdown ging, kocht ik een voorraad kaartjes. Die gebruikte ik, samen met mijn voorraad thuis, om te sturen naar vrienden en collega’s. Een korte boodschap om een hart onder de riem te steken, meer hoeft dat niet te zijn.
 • Voel je goed boekje. Knutsel een boekje in elkaar waarin je tekeningen, schrijfsels en foto’s combineert met elkaar. Je kan het zo creatief (of niet) aanpakken als je zelf wil. Check zeker mijn DIY als je hiermee aan de slag wil gaan.
 • Slinger. Voor Pasen knutselden we een slinger van konijntjes, geknipt uit gekleurd papier. Op de achterkant schreven de dochter een boodschap voor oma en opa. Je kunt dit ook doen met bloemen of ijstjes of zonnetjes.
 • Kruiswoordraadsel. Stel vragen op over jezelf, je gezin, je familie of je vrienden: bij voorkeur vragen die de ontvangers kunnen beantwoorden. Hiermee zijn ze even zoet. Extra: kleur een aantal vakjes zodat ze moeten zoeken naar een woord dat je gekozen hebt. Zo’n kruiswoordraadsel maak je makkelijk zelf via Woordzoekers.
 • Fotokaart. Via de app Mobile Postcard van bpost verstuur je een foto als fotokaart. Handig & snel.
 • Woordzoeker. Stel een lijst op van woorden: corona-gerelateerd, vakantiebestemmingen, je hobby’s, noem maar op. Als alle woorden gevonden zijn, blijven er letters over om een woord of zin te vormen. Laat ze het antwoord naar je doorbellen. Fun verzekerd. Ik maakte er eentje via Woordzoekerfabriek.
Attent zijn tijdens corona

Daarnaast kan je ook bloemen of andere cadeautjes opsturen. Maar het hoeft niet altijd een groots gebaar te zijn. Laat gewoon weten dat je aan iemand denkt. Dat kan evengoed via een smsje. Je maakt een verschil voor die persoon. En zelf geeft het je ook een goed gevoel.

Attent zijn tijdens corona

Weet jij nog een leuke, creatieve insteek om attent te zijn? Laat het me zeker weten in de reacties hieronder!

5 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Leuke ideeĆ«n šŸ™‚

  Ik kwam zelf niet veel verder dan kaartjes maken, met tekenpapier en washitape en stickers. Jongste (die al 20 is hoor) maakte er zo een stapel voor de bewoners van een rusthuis in de buurt.

 2. Superleuk! Tekeningen is hier nog vaak aan de orde, maar echte post versturen is een beetje stil gevallen.
  Wat wij ook wel doen is restjes gebak aan de buren uitdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.