DIY: voel je goed-boekje

Contact houden met de mensen die je graag ziet en dit vanop afstand: iedereen zoekt zo naar zijn eigen manieren om dit te doen. Zelf heb ik al videochatten ontdekt met mijn ouders., heel tof. Ik ben zo dankbaar dat de technologie ons dit toelaat. Daarnaast proberen we regelmatig post te versturen naar de groot- en overgrootouders: kaartjes, tekeningen, korte briefjes … Het is pure nostalgie, schatten versturen met de post.

In mijn zoektocht naar “wat kunnen we nog versturen naar oma en opa”, groeide er een ideetje in mijn hoofd. Waarom geen boekje maken? Een combinatie van tekeningen, briefjes en foto’s. Ik gebruikte materiaal dat we in huis hadden: leuk papier/kaartjes/stickers uit de Flow paper books, oude foto(stickers) van de dochters, stempels, ponsen en kleurplaten van Kathleen Amant (die ik vond via de blog Exploring Life).

Voel je goed boekje

De dochters schreven elk een paar blaadjes, o.a. over hoe ze de tijd doorbrengen nu, en ook tips voor de opa’s en oma’s om zich goed te blijven voelen. Om een idee te geven van hoe ons boekje eruit zag: hieronder de verschillende pagina’s. Omwille van privacyredenen kan je niet inzoomen op de tekst.

Overzicht pagina's voel je goed boekje
Pagina’s uit ons voel je goed boekje

De blaadjes hadden verschillende afmetingen, wat zorgde voor een speels effect. Ik naaide met naald en draad de blaadjes aan elkaar. Zo bleven ze min of meer op hun plaats. Helemaal handmade dit boekje. En de reacties waren heel hartverwarmend ♥.

Zoek je dus nog inspiratie om familie of vrienden te verrassen met zelfgemaakte post? Ga aan de slag met wat je hebt liggen van (knutsel)materiaal, maak het persoonlijk, steek er iets grappig tussen en stuur het op. Hoe meer liefde er verstuurd wordt, hoe dragelijker deze periode zal zijn.

5 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.