3 gelukjes dankzij corona

Dat aan elk nadeel ook voordelen verbonden zijn, ontdekte ik tijdens mijn revalidatieperiode twee jaar geleden. Ik zat opeens vijf maanden thuis, vrij immobiel, maar hierdoor boomde mijn liefde voor het lezen en had ik elke dag quality time met de dochters.

De omstandigheden nu zijn anders maar het principe blijft: ook aan heel die corona-crisis zijn er voordelen, al is spreken over kleine gelukjes misschien wel meer aangewezen.

Na 1 week corona zijn dit mijn #kleingelukjes:

1. Quality time met het gezin

Het was wennen, bijna dagelijks samen zijn. Het voelde niet aan als een verlengd weekend of vakantie, want manlief en ik waren aan het werk. Om dan ook te zorgen dat de kids zich kunnen bezig houden, dat vergt energie (en zoveel mogelijk drama tussen 2 meisjes vermijden, ook niet te onderschatten). We zijn beiden stikkapot #schaterlach.

Het voordeel is dat we na een werkdag samen de fiets opsprongen en een klein toertje maakten. Met een dikke merci aan het weer die dat allemaal toeliet. Of dat we gezelschapspelletjes speelden waarvoor er anders nooit tijd is (we hebben de dochters Catan geleerd!). Of dat ze langer mogen opblijven want opstaan om 7 uur hoeft niet meer. Er kan zoveel meer samen gedaan worden dan tijdens een gewone werkweek.

3 kleine gelukjes dankzij corona - Quality time met gezin

Het is zoeken, elke dag opnieuw, naar een evenwicht. Rekening houden met elkaar, hoe ieder zich voelt, hoe de onzekerheid ons huis stilaan doordringt. Maar zoals altijd proberen we – zo vaak mogelijk – het positieve te zien. Doe je mee?

2. Videochatten met de (groot)ouders

We hadden het nog nooit gedaan omdat de nood er niet was. Op een avond zag ik mijn papa bellen via WhatsApp. Ik dacht eerst eh? (hij zat niet op WhatsApp) en dan tof! Je zag aan mijn ouders dat ze het zelf ook heel leuk vonden. Het is niet hetzelfde als elkaar kunnen aanraken maar het brengt je toch wel een beetje dichter. Dankjewel technologie!

3. Liefde tonen

Toen ik donderdag in de winkel stond, kocht ik een voorraad kaartjes. Om te versturen naar de mensen die ik graag zie maar nu even niet van dichtbij. Een eerste deel is al de deur uit. En dit weekend maakten we gebruik van de actie van De Post: 10 gratis fotokaarten versturen via hun app. Op deze manier kan je toch wat liefde verspreiden in onzekere dagen. Doe je mee?

3 kleine gelukjes dankzij corona - Liefde versturen

1 week corona, het doet wat met een mens, ondanks de kleine gelukjes. Ik weet dat we er door moeten en dat we er sterker zullen uitkomen, maar het is verdorie een lastige weg, met heel veel vraagtekens en zorgen. Lukt het jou om een corona-draai te vinden?

11 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Wij hebben met ons tweetjes niet zoveel moeite om ons thuis bezig te houden, we zijn sowieso nogal rustige types. Maar evident is het in deze tijden allemaal niet. Onze productiviteit ligt stukken lager dan anders.

  2. De kaartjes van bpost verstuurde ik ook vandaag en ook wat vaker mensen bellen en berichtjes sturen. Maar doordat manlief vaak nog fysiek naar het werk moet, is dit toch vooral een eenzame periode. Maar het moet dus blijven doorzetten.

  3. Ja, het doet wat met een mens… Ik ben echt doodop, na nog maar één week. We moeten er het beste van maken, voor iedereen!
    Kaartjes hebben we genoeg in huis, maar postzegels zijn bijna op. Bedankt voor de tip van de fotokaarten, die komt zeker nog van pas!

  4. Corona zet echt je wereld op zijn kop. Maar je hebt gelijk, we moeten positief blijven en de kleine gelukjes zoeken. Want het is nu dat we vooral hoop, liefde en positiviteit nodig hebben. We moeten erdoor. Maar dan wel graag op een draaglijke manier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.