Anna Helena werd verliefd op vakantie

Ik ging deze post eerst de titel vakantieliefde geven, maar dat heeft zo een tijdelijk en eindig karakter, een vakantielief, dat het niet matcht met wat mij is overkomen vorige maand.

Ik werd verliefd. Op vakantie. En ja, in het bijzijn van mijn man. Het was trouwens zijn schuld, hij had de bestemming mogen kiezen. Moet je zien.

Brixen - Plose

Oh, van een instant crush gesproken!

Barbiano
Villanderer alm
Vilnoss

Ik had al mooie bergen en landschappen gezien in Canada en Noorwegen, maar aan een echte bergvakantie had ik me nog nooit gewaagd. Is me dat goed bevallen zeg! Niet enkel ik (en manlief) trouwens, ook de kids hebben er intens van genoten.

Wat er zo geweldig was aan die bergvakantie?

  • De pracht van de natuur. De Dolomieten zijn een ruw gebergte, wat mooi afsteekt met de groene valleien en bossen. Ik had niet zozeer het gevoel dat ik me klein en nietig voelde tegenover die bergen, eerder dat ze me beschermden. 
  • Ondanks de inspanning van het wandelen, heb je toch het gevoel dat je heel wat energie opslaat, dat je geniet en ontspant. Elke 100 meter die je stapt, kan je je opnieuw verwonderen aan het uitzicht, de weersomstandigheden die veranderen, de stilte die je hoort. Heerlijk gewoon.
  • Je leert je grenzen verleggen. Op dag 2 deden we 800 hoogtemeters. Ik geef toe dat dit best pittig was voor mij: sinds mijn operatie eind april heb ik niet meer gesport en ik draag natuurlijk extra kilo’s mee. Maar ik moest en zou die hütte bereiken! Op mijn eigen tempo en gesterkt door het uitzicht ben ik er geraakt. Twee dagen later lukte het dan niet om mijn grenzen te verleggen. Door een mini paniekaanval behaalde ik niet de hoogste top van Plose. Dat was fameus balen. Maar tegelijkertijd ook een belangrijke les: het is oké om jezelf niet te forceren, om tevreden te zijn met wat er wel lukt.
  • En ja, je moet er gewoon geweest zijn om te voelen hoe dat is: daar te staan en blijven staan, terwijl je kijkt, bijna 360° rond, naar die toppen, die contrasten, die kleurschakeringen. Ik voel de vlinders in mijn buik nog steeds.
Brixen - Plose

Wij verbleven in Brixen/Bressanone, Italië. Prachtige streek, mooie uitvalsbasis voor wandelingen in de regio en met kabelbanen om de berg Plose op te gaan. Als je al inspiratie zoekt voor je zomervakantie 2020, neem dit dan maar in overweging!

Vilnoss

#zomer2019 #volkleingeluk #mountainlove

8 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Heerlijk! En zéér herkenbaar 🙂 Brixen is van hieruit niet zo ver en sinds ik een weekendje bij de Tre Cime di Lavaredo doorbracht, wil ik heel graag nog eens terug naar de Dolomieten. Staat genoteerd dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.